tirsdag 28. september 2010

Strikket kjole???

Det kom inn noen forslag at nå som jeg hadde strikkemaskin, kunne jeg vel bare strikke meg en kjole. Hmmm, vel, det er ikke så lett. Vi har knotet masse for å få til noen enkle leggvarmere og luer, men hvem som vet. Kanskje en gang når vi blir skikkelig dreven i dette. Kanskje jeg lager noe ala kjolen under :)


mandag 27. september 2010

Stille blogg = kreative krumspring

Det er en stund siden det har blitt noe særlig med blogging på meg, og det er av den enkle grunn at jeg har hatt en hel del annet å gjøre. Som dere vet, har vi jo bla kjøpt strikkemaskin, og den måtte jo testes. Masse prøving og feiling. Men SÅ morro. Skal komme tilbake med de første resultatene våre. Gleder meg!!!
Ellers så fikk jeg jo også sjansen til å teste ut kjolen fra forrige innlegg. Var på fest på lørdag. Og tror det var greit å få brukt den nå, for helt ærlig, med den farten magen min vokser nå, så tror jeg ikke den passer til jul... hmmmm :D Ikke så farlig. Da har jeg vel god grunn til å kjøpe ny kjole. Har jeg ikke?

torsdag 23. september 2010

Hvem inviterer på fest?

Jeg har nemlig kjøpt meg kjole i dag. Var ikke den fin eller?
Kjøpte også ett par tights med englemotiv på, så søte!
Kanskje jeg kan bruke den til jul, hvis ikke magen har vokst ut av den da :)
Fant det på Nicolines på Storsentret. En knallfin butikk, som det alltid
er hyggelig å stikke innom. Vel verd ett besøk, hvis du er i Narvik.
Har også tatt ett par bilder fra stua nå på kveldingen.
Noe av det som står øverst på ønskelista er ny sofa.
Men det spørs vel om det ikke kan være lurt å beholde den som er, iallefall mens barna er små.
For sofaen er faktisk helt grei den, det er bare fargen jeg vil byttet ut...
Hmmm... får tenke litt på det.
- Og kanskje spare, ikke minst!

mandag 20. september 2010

Ny uke, nye muligheter

Uken starter med produksjon av noen store kremmerhus i stoff. Var egentlig ganske fornøyd. Helt til jeg skulle sy fast kantbåndet rundt. Det måtte jeg gjøre etter at de var ferdige, og det var jo helt håpløst. Det ble skjevt og skakt, og jeg var ikke fornøyd i det hele tatt. Gode tips mottas med takk!
Tror nok det blir med disse.
Ellers så startet mandagen med pakke i posten. Hurra!
Denne personlige almanakken som jeg hadde bestilt her, kom.
Var litt misfornøyd med kvaliteten på bildet, men det var nok min egen feil. Men flott almanakk, der du setter opp sidene slik du ønsker det. Vel verd ett forsøk...
Og så høydepunketet da; Interiørmagasinet.
Nå gleder jeg meg til å krype opp i gostolen med en deilig kopp te og kose meg med mange sider interiør. Men aller først skal jeg gå å spise kvelsmat med familien min. Eivind og Amalie har laget grove hjemmelagede rundstykker og brød. Deilig. Kanskje jeg kommer tilbake med oppskrift senere.
Ha en strålende flott kveld.

søndag 19. september 2010

Mørket senker seg

Når mørket senker seg, og høsten for alvor setter inn. Man kjenner at luften er skarpere, og ser at trærne skifter farge. Da er det koselig å kunne pusle inne, og tenne stearinlys. Det elsker jeg. Her er ett lite utvalg fra stuen min...
Da tennes lys i alle kroker, og det blir så koselig. Hvordan er det hjemme hos deg. Tennes det masse strearinlys i løpet av høsten?

lørdag 18. september 2010

Tapet

Jeg leter etter tapet til fondveggen på Amalies nye rom. Opprinnelig ønsket hun at den skulle være lilla. Foreløpig har jeg ikke funnet noe fint i lilla, men har ikke letet så veldig. Tenker jeg må ta en tur til en tapetforetning å se litt. Syns det er litt vanskelig å guide seg gjennom tapetjungelen på nettet.
Dette er ett par bilder jeg har funnet, som viser litt hva jeg har lyst på. Spræke fine farger.... men så var det nå det lilla igjen, da.
Hva mener dere. Er det ikke greit å ha en tapet, som hun også kan ha om noen år, som ikke er altfor barnslig? Og hvis det er noen som vil dele noen linker med meg, så er jeg veldig taknemlig for det!

fredag 17. september 2010

I am a material girl

Det kan jeg vel ikke akkurat nekte for, og pakker, ja, det elsker jeg!!! Misforstå meg ikke. Jeg kan sette pris på de enkle gleder, men en god, gammeldags pakke, gjør meg glad, og shopping gjør meg glad... :D
Jeg var på besøk hos en venninne i går og jett hva jeg fikk...
En pakke!!! Både til meg og en til Amalie også :)
En god kropps/massasjeolje som skal motvirke strekkmerker. Den kommer nok godt med, tenker jeg.
Og Amalie fikk ett nydelig skjørt som hun har sydd selv. Tuuusen takk, flinke Maria.
Og i dag når jeg kom hjem fra jobb var svigermor kommet på besøk, og med seg hadde hun en bukett nydelige, hvite roser. Mmmm, slik liker jeg. Tusen takk, søte du.
Det passet utmerket siden jeg nå har fått meg vaskehjelp, som vasker huset mitt, mens jeg sitter her å blogger. Dette er bare en drøm!!! Kan det bli bedre?
En bestilling er også ferdig, og nesten klar for å sendes i posten.
Håper mottakeren er like glad i pakker som meg.
Og en ting til må jeg dele med dere. I går kjøpte jeg og min venninne en strikkemaskin! Hjelpe meg, vi har ikke anelse på hva vi har begitt oss ut på, men morro virker det, og vi lar ikke en utfordring stå uprøvd, så vi setter i gang og ser hva vi får ut av det. Dette blir spennende!
Ønsker dere alle en god helg!


onsdag 15. september 2010

Amalies soverom

Amalie skal også få nytt soverom nede. Når tvillingene kommer og skal ha eget rom, flytter vi alle ned, så nå er vi i full gang med å planlegge rommene nede. Jeg vil nemlig at vi alle skal sove på samme plan, bare i tilfelle...
Amalie vil ha Lilla på sitt rom, så jeg får se hva vi gjør der. Her er noen bilder jeg fant på Pottery Barn, til inspirasjon. Ikke så mye lilla, men lekkert alikavel.
Det siste bildet her, passer sikkert best hvis det skulle bli tvillingjenter. Åååh, det er så spennende dette her. Jeg vet ikke om jeg vil klare å ikke få vite hva det er før fødselen, men man pakker vel ikke opp gavene på forhånd?

tirsdag 14. september 2010

Babymodus

Jeg er naturlig nok i babymodus for tiden, og skal investere i barneutstyr og barneinnredning, og søker derfor etter inspirasjon på nettet. En side jeg ofte kommer tilbake til er Pottery Barn. Der er bare så utrolig masse lekkert. Bare sjekk dette for baby:
Vi vet jo ikke om det blir gutter eller jenter eller en av hver, så jeg tenker vi får gå for noe nøytralt til å begynne med i alle fall, men det er jo morsomt å se.
Hvitt er jo alltid sikkert, så kan man jo spe på med puter og pledd i andre farger.
Etterhvert når de blir eldre, har de nok mer enn nok de skal si og mene om interiøret. Amalie som bare er tre år, har sagt at når hun får nytt rom så skal det være LILLA. He he, lilla og hvitt er yndlingsfargen der, så jeg skal prøve å se om jeg kan finne noe stilig lilla tapet som ikke er for barnslig. Kan jo være greit å ha den noen år, og med en frøken med så sterke meninger, holder det nok ikke med bamser o.l. om noen år. Hvis noen har noen gode tips, blir jeg veldig glad!

mandag 13. september 2010

Bake kake søte...

Amalie elsker å bake, i motsetning til sin mor, som kan styre sin begestring.
Noe som ofte går igjen er boller, og denne gangen har vi laget noen med en vri, bokstavlig talt. Vi laget vaniljesnurrer. De ble kjempegode.
Amalie står for bakingen, og er kjempeflink!
Smake må man også...
Mmmm, oppskrift følger under.
Hveteboller.
100-150 gr margarin smeltes
1/2 l melk (skummet) tilsettes og varmes opp til 35 grader og slåes i bollen.
50 gr gjær
1 dl farin
1 ts salt
1 ts kardemomme
Ca 850 gr hvetemel
Maskinen startes på lav hastighet. Når gjæren er oppløst (ca 1 min) stanses maskinen, og valsen låses 1 cm fra kanten. Deigen knas i 4-5 minutter. Jeg har ikke kjøkkenmaskin, men det går helt fint uten...
La deigen ese til dobbel størrelse. Trilles ut og heves igjen. Pensl over med pisket egg og stø på med grovt sukker eller mandler (kan sløyfes).
Bollene stekes på 225-250 grader i 7-8 min.
Vaniljebollene lages som kanelsnurrer, og stekes i ovnen i ca 12. min.
Ps. Ha i godt med vaniljekrem - det er supergodt!!!


søndag 12. september 2010

Noen som kan hjelpe?

Nå som vi venter tvillinger, kommer jeg sikkert til å skrive så mye om dette at dere kommer til å bli drittlei :) He he, håper dere ikke er lei ennå, for rundt dette svirrer mange spørsmål.
Vi må selvfølgelig ha en tvillingvogn, og siden vi bor oppe i "fjellet" i Nord-Norge, må det være en ordentlig vogn, med gode dekk, og bremser (veldig viktig).
Og den eneste tvillingvognen som vi har klart å finne, med disse kriteriene er TFK Twinner Twist Duo.
Noen som vet av andre tvillingvogner med bremser, for det må jeg ha, så blir jeg kjempeglad for tips.
Denne vognen koster ca 12000 kr, så jeg vil være ganske sikker før jeg event kjøper den.
Vi har også sendt en forespørsel til en butikk i Tyskland om eventuelt få den sendt derifra. Tror det kan bli en del billigere. Noen som har erfaring? Hvordan gjør man det med toll og moms? Jeg er skikkelig grønn på dette området...

lørdag 11. september 2010

Tusen takk til dere alle

Tusen takk for alle gratulasjoner og lykkeønskninger i forbindelse med graviditeten min.
Setter pris på hver og en av dere :)
Veien hit har vært lang og kronglete, og etter jeg ble gravid, har lykken,
bekymringene og kvalmen gått hånd i hånd. Men nå begynner det verste å gi seg litt,
og vi ser lyst på framtiden.
I dag har vi vært på tyttebærtur i Skjomen. Været har vært deilig, og vi plukket bær, lagde bål og grillet pølser. Med andre ord, bare kost oss.
Etter vi kom hjem, laget gubben middag. Fylte kyllingfileter med risotto og nanbrød til. Deilig! Helt topp med en mann som kan kokkelere, når man selv ikke er noe særlig flink.
Amalie elsker å være i skogen på tur, så vi prøver å komme oss ut så ofte som mulig.
Burde nok vært oftere, men men...
Noen av dere har lurt på hvordan det kom til å bli med syingen min, nå som jeg er gravid.
Vel, det blir vel ikke så mye. Spesielt ikke når magen blir skikkelig stor, men foreløpig tenker jeg å prøve å få sydd mest mulig før den tid. Så får jeg heller finne på noe annet da. Denne søte stoffpakken fikk jeg fra Christine (Celines Hus), som graviditetsgave.
Tuuusen takk. Det var skikkelig koselig.
Og så har jeg bestilt disse mønstrene fra Stoff og stil som jeg har lyst å teste ut. Spennende!
Ønsker dere en god helg!
Klæmmer fra Susanne

fredag 10. september 2010

Vil du høre en hemmelighet?

He he, kanskje ikke så veldig hemmelig nå lenger,
ettersom jeg deler det med dere her på bloggen.
Men grunnen til at jeg har vært så fraværende og dårlig i det siste, er at jeg er gravid!
Ja, og ikke nok med det. Det er to! Tvillinger!!!
Vi er i lykkerus og gleder oss masse til to nye mirakler skal komme til oss i begynnelsen av april.
Tankene er mange, men mest av alt er vi vannvittig takknemlig og lykkelige.

Må avslutte med en sang/dikt avKari Bremnes som passer fantastisk godt når man er gravid:

Reise - Kari Bremnes

Reise
Reise
Reise med en liten passasjer
Følge tegn som ingen andre ser
Være egen båt
Frakte både jubel og gråt

 

Reise
Reise
Reise lenger enn du hadde trodd
Kjenne liv der ingen før har bodd
Være en lugar
Seile med et spørsmål uten svar

 

Reise
Reise
Reise lansmed dag og over natt
Reisen er den lengste du har tatt
Være eget fyr
Blinke for et gammelt eventyr

 

Reise
Reise
Reise med en passasjer om bord
Nynne på en sang av hav og jord
Være solvarm strand
Når en liten sjømann går i land

onsdag 8. september 2010

Lisi Martin

Tusen takk for alle tilbakemeldinger, og hjelp ang bildet i innlegget under. Den som har laget det heter Lisi Martin, og hun har jo utrolig mange flotte bilder. Ganske likt Carl Larsson egentlig, så det er ikke rart at det var mange som trodde det var han som hadde laget det.
Denne jenta som går igjen på bildene hennes, er veldig lik min Amalie, så det er kanskje ikke rart jeg har forelsket meg i bildene hennes :)
Er det noen av dere flinke damer der ute som kan hjelpe meg å finne en mailadresse el til Lisi Martin, så blir jeg kjempeglad. Har så lyst å bruke noen av hennes motiver, men det er jo greit å ha tilatelsene i orden først.

På forhånd, tusen takk til dere for hjelpen!

tirsdag 7. september 2010

Hvem har laget denne?

Er det noen der ute som vet hvem som har laget denne flotte tegningen av en jente, med eple i hånden?
Har lyst å bruke bildet på noe av det jeg lager, men ønsker å spørre innehaveren først. Har forsøkt å lete, men klarer ikke å finne ut av det. Noen som vet hvordan man event går fram?

søndag 5. september 2010

God helg

Heisan på dere. Håper alle har hatt en riktig trivelig helg. Selv har jeg vært på hytta, og slappet av, men i forkant fikk jeg i alle fall gjort ferdig denne bestillingen:
På fredagen var jeg en tur i byen, og fant dette magnetskiltet med sitat på, som måtte bli med meg hjem. For det er så sant som det er sagt:
Sjønner ikke det der! :) He he...

Og så er det jo alltid kjekt å ha en mann i huset, spesielt en som er flink å bake og lage mat. For det er ikke jeg, desverre. Fredagen bakte han nydelige brød og grove rundstykker som vi tok med oss på hytta. Mmmmm....
Og helgen var som vanlig... Våt!
Men men, vi fikk hentet ved, og nå er vi hjemme igjen. Amalie er i bursdag, mens mamma slapper av og lader batteriene, for senere i kveld er det teaterforestilling. Vi skal å se på Karius og Baktus. Det blir sikkert gøy. Hva har dere gjort i helgen da?