mandag 29. november 2010

Duften av jul

Jeg elsker lukten av jul... Røkelse, svibler, kanel, mandarin, småkaker i ovnen.... Mmmm!
Man kan jo komme i julestemning av mindre.
Jeg hadde store planer om alt jeg skulle få gjort her hjemme i dag, og syns egentlig jeg har jobbet mer eller mindre hele dagen uten at det synes. Hmmm? Nå skal det nå sies at jeg har vært hjemme med sykt barn, og det krever jo litt tid det også. Men litt julepynt er kommet opp, og røkelsen står på benken, og sviblene er i full blomst, og må vel snart byttes ut. Men, jeg tror det må være noen av de beste duftene i  verden. Skikkelig koselige lukter :)
Og selv om Amalie er syk, skal man ikke si noe om innsatsviljen. Hun vil hjelpe til, med alt! Og da mener jeg alt!!! He he, hun er nå søt da, med snørrete nese og en skrumaskin som er litt vel stor for henne. Hun sitter på skuldrene til pappaen, i den rosa morgenkåpen og skal hjelpe pappa å skru skruer i veggen, så mamma kan få hengt opp den flotte tavlen/klokken hun kjøpte på Celines hus for en tid tilbake.
Og selvfølgelig må hun jo støvsuge opp rasket etterpå.
Men nå er hun i seng, og jeg har startet med å pakke inn adventspakkene fra nissen. Ennå mangler det noen, men jeg finner vel på noe lurt. Hva legger dere i kalenderen til barna? Bruker dere sjokoladekalender, eller er det skikkelige gaver? Personlig ønsker jeg ikke å bruke så masse penger på kalenderen, men vil samtidig kjøpe ting hun trenger og bruker, enn en masse tinger i plast som blir ødelagt etter ett par dager. Men det er klart, ullundertøy og slikt koster, og er kanskje ikke så morro å få, så jeg prøver å finne en middelvei. Noen praktiske gaver, som ullundertøy, strømpebukse og slikt, noen hobbysaker, som tusjer, glitterlim, klistremerker m.m, og så selvfølgelig litt godteri. Det prøver jeg å holde til helgene. Så får vi se til neste år da, når det er to til som skal ha gaver.
Akkurat nå spreller de rundt i magen og det føles ikke som om de skal bli noen rolige barn de heller, he he, men det er nå morro da, med litt liv i leiren!

Julemarkedets andre dag...

...var også suksess. Vi startet dagen med å utvide boden til dobbel størrelse. De som hadde boden ved siden av kom nemlig ikke. Synn for dem. Perfekt for oss :-D Dette gav mye større plass, noe som gjorde det mye mer oversiktlig og greit.
Dagen gikk som smurt. Litt vel kaldt, men det så ut som folk hygget seg alikavel og benyttet anledningen til å kjøpe masse julegaver. Og heldig for oss, vi ble utsolgt for masse varer, så nå ligger bestillingene å venter.
Men nå i dag tenker jeg at jeg skal forsøke å pynte litt til advent. Fikk bare såvidt hengt opp stjerna og adventstaken i går (for syns skyld), og nå er det kaos i resten av huset. Men det blir vel rettet på i løpet av dagen - håper jeg!
God advent til dere alle.

søndag 28. november 2010

Award

Da har jeg fått meg en flott award fra Dorotheas lille verden, som forøvrig er en veldig koselig blogg. Absolutt verd ett besøk. Og så deler hun en flott småkake-oppskrift nå i adventstiden, som jeg absolutt kunne tenkt meg å prøve.
Med awarden følger en oppfordring om å si 3 ting man liker å gjøre:

1. Å tilbringe tid med familie og venner.
Det er alt for meg.

2. Jeg elsker å være kreativ.
Og det å produsere, og lage nye ting gir meg ny energi og glød. Det er jo bare så morro!

3.Slappe av med noen ferske interiørblader, eller med noe kreativt håndarbeid.

Og til slutt skulle man velge seg ett favorittbilde. Hmmm, det er jo ganske mange å velge mellom, men det måtte bli dette bildet av meg og min bestefar for lenge, lenge siden. Det vekker i alle fall gode minner:
Og så skal jeg sende den videre til tre blogger, og det er jo det verste. Det er jo så mange flotte blogger der ute, men jeg velger meg disse flotte:

lørdag 27. november 2010

Sliten, men lykkelig

Da var vi ferdig med første dag av julemarknaden i Narvik, og det har gått over all forventning :)

Responsen har vært utelukkende positiv, og vi er sååå klare for morgendagen.
Til tross for bitende kulde, var det mange som hadde tatt turen ut for å titte, og i morgen er det bla tenning av julegrana, så vi håper det blir en del besøk på standen vår da også...
Dette frister absolutt til gjentakelse, så jeg regner med at dette blir vårt første, men definitivt ikke siste marked.
Og er du i Narvik i morgen, så kom gjerne innom å hils på. Markedet er åpent fra 12-18.
Velkommen skal du være!

torsdag 25. november 2010

Vi er blitt omtalt i Julemagasinet

Da har vi (jentene på Kammerset) hatt vår først omtale i avisen. Eller rettere sagt Julemagasinet til Fremover. Sjekk det flotte bildet der de viser våre produkter :) Er så stolt!!!

Må også vise ett bilde tatt fra verandaen her, av fullmånen som lyser over byen. Man kan se at det flotte, blå adventslyset er kommet nå.

Og så kommer julestemningen dalende, som her i form av julegrana som skal tennes på torvet.
Ønsker alle en fin førjulstid, og husk på å ikke stresse, men nyyyte :)

onsdag 24. november 2010

Da har vi debutert

Tjohooo, da har jentene på Kammerset (vår bloggshop) debutert som selgere, med våre varer for aller første gang.
Vi var så heldig å bli invitert til Norengros, på Damenes aften, for å ha en stand der, og også for å fortelle litt om oss, og hva vi driver med. Kjempespennende!
Vi var temmelig nervøse i forkant, da vi skulle holde ett lite framlegg for rundt 70 damer, pluss noen manner. Men det gikk over all forventning, og vi er kjempefornøyde.
Senere kunne vi ønske dem velkommen til vår stand nede i butikken, der vi viste fram våre egenproduserte varer.
Og siden dette var første gang vi viser varene våre på "ordentlig", så var vi jo selvfølgelig veldig spente på tilbakemeldingene, men også de var overveldende.
Salget gikk strålende, og nå gleder vi oss veldig til julemarknaden i helgen.

Nå er det jo faktisk meldt rundt 18-19 minusgrader, så vi er nok nødt å kle oss fornuftig, og ta med noe varmt å drikke :) Men vi håper selvfølgelig på suksess også der, og ønsker alle som har mulighet til å stikke innom oss hjertelig velkommen.
Og har du ikke mulighet til å komme dit, kan du jo selvfølgelig gjøre julegavehandelen fra en god og varm sofakrok, ved å klikke deg inn på vår blogshop her.


søndag 21. november 2010

En innholdsrik helg

Denne helgen har vi vært i oldemorhuset på Refsnes, og det er alltid veldig koselig å komme dit. Det er ingen andre plasser jeg slapper så godt av som der, men til tross for det, så blir det jo produsert en del også. Dere er sikker lei av å høre om det, men fram til helgen blir det nok det det går i siden vi da skal være med på vårt aller første julemarked. Og vi er sååå spente. Her er litt av helgens produksjon:

Fyrstikkesker:
(Sjekk den kule vekta)

Og noen kule snowboardluer fikk jeg også laget:
Og så må jeg benytte anledningen til å skryte av datteren min, Amalie på 3 år, som i morrest sto opp, kledde på seg helt alene, og gikk ned og dekket bordet til oss, med både brød, pålegg og dekketøy. Se så flott det ble. Flinke, lille jenta mi! Mammas hjerte smelter... :)
Selvfølgelig ble det mye skryt over hvor flink hun var, og da var det ei som var sååå stolt, og selvfølgelig skulle hjelpe til med alt. Nesten litt for mye til tider, men så hærlig da :)

Vi har også koset oss ute i fjæra (den lille tiden det var lyst), plukket skjell og stener og laget sandslott.

Håper alle har hatt ei  like god helg.

onsdag 17. november 2010

Egen design

I går fikk jeg pjonet ett pannebånd ut fra eget design. Morro å lage noe eget, som ingen andre har. Dette er laget i ett garn som heter Misti, som er veldig mykt og godt ullgarn, som ikke klør. Amalie ville veldig gjerne ha det, og jeg kunne selvfølgelig ikke si nei, men kanskje det blir noen flere til julemarknaden. Vi får se :)
Og i kveld kommer gubben hjem fra nordsjøen. Det skal bli godt. Og siden han ikke var hjemme på farsdagen, har jeg kjøpt blomster til han i dag (og litt til meg selv også).

tirsdag 16. november 2010

Wallstickers til barnerommet

Jeg har slitt med å finne noen flotte tapeter til barnerommet, som ikke var for barnslig, slik at vi må bytte de ut om noen få år. Det var vanskeligere enn jeg hadde trodd, så jeg har gått over til å se på wallstickers, som jeg lett kan bytte ut om noen år, hvis hun blir lei.
Disse fant jeg her.
Det jeg er litt redd for er at hun skal begynne å pille og rive på de, da vil de jo bli ødelagt med en gang. Noen som har erfaringer med dette, eventuelle anbefalinger på sider med flotte wallstickers.

søndag 14. november 2010

En prinsesse verdig

Nok ett par pulsvarmere i barnestørrelse er ferdig. Disse i ca str 3 år. Og Amalie, som forøvrig var kledd i prinsesseklær - pussig nok, likte de i alle fall veldig godt.
De er laget i mykt ullgarn og dekoren/pynten er i bomullsgarn.
Har også laget ett par like i ca str 6 år.
Blir vel sikkert å ta disse og med på julemarknaden, så får vi se om de er salgbar. Hvis ikke er det vel prinsessen i huset som får glede av de...

lørdag 13. november 2010

Ny dag, nye muligheter :)

I dag tror jeg at jeg har stått opp med rette foten, for humøret er betraktelig bedre, og jeg skal forsøke å...
rette opp att, alle feil i frå i går :)
Har startet ganske bra syns jeg. En skikkelig frokost, med rundstykker og egg. Deretter baket vi boller og laget hjemmerørt jordbærsyltetøy. Så nå heves bollene og skal snart i ovnen. Gleder meg til å smake.

Senere i dag skal vi på besøk til noen venner og grille pølser i hagen deres. Litt kaldt er det, men vi får kle oss godt, og satse på å varme oss på bålet. Kanskje jeg skulle kokt litt kakao og tatt med. Det hadde vært noe. Hjemmelaget boller, med jordbær og kakao til - mmmm!

Kvelden i går ble brukt til litt kreative sysler, og jeg laget noen bøker og fyrstikkesker som skal selges på julemarknaden. Noen i lilla (advent), og andre litt mer tradisjonelle med nissen.
Disse små bøkene er perfekte å ha med på julehandelen. For eksempel til å skrive lister om hvilke julegaver som skal handles til de forskjellige, og andre ting som må handles inn til jul. Eller rett og slett bare små notater eller andre ting man måtte ha på hjertet...
Ønsker dere en god helg!

fredag 12. november 2010

Hormonene raser !!!

I dag er jeg sur! Hvorfor??? -Vet ikke, jeg bare er det!!!
Skylder på hormoner som raser rundt i kroppen, hofte som verker, og unge som syter.
Saken er vel faktisk heller den, at det er jeg som syter :)
Har dårlig samvittighet, som jeg skal prøve å få rettet opp litt på i morgen. Får bare håpe jeg klarer å stå opp med rett fot da :)

I går var jeg på mitt aller første barn-i-magen-treff, og det var kjempekoselig. Gleder meg alerede til neste gang. Og i med at jeg vet at man gjerne blir sittende i noen timer, og bare skravle på slike treff, tok jeg med meg en heklekrok og litt restegarn jeg hadde (Har jo ikke tid til å bare sitte, uten å gjøre noe), og her er resultatet.
Noen julete pulsvarmere for barn, str 2-3 år, med blondekant og sløyfe.
Fikk Amalie til å prøve de, og de satt som ett skudd :)
Slik ser de ut, når de ikke er på:
Tror det blir noen flere til barn. Er litt morsomt med variasjon, når man allikevel må ta det med ro, og heller ikke klarer å sitte så mye verken foran symaskin, eller noe annet...

torsdag 11. november 2010

Fordi jeg fortjener det...

Jeg skulle en liten tur til byen å starte med julegavehandelen, men den jeg fant flest gaver til var...
Meg selv! :-D
Denne søte skålen måtte jeg jo bare ha. Godisene måtte jo ha en plass å gjøre av seg, før de blir fortært...
Av meg! :-D

Og så denne esken da, perfekt å ha småting som jeg bruker til hobbyene mine i. Og med glasslokk, så jeg ser hva som er inni.
Og alt dette, fordi jeg fortjener det!!!
Om ikke noen andre syns det, så gjør i alle fall jeg det, he he.
Ønsker dere en fin kveld!

mandag 8. november 2010

Pjonekurs

Det er flere som har spurt hvordan man pjoner, og hvilken teknikk dette er. Jeg skal forsøke å forklare det på en enkel måte, slik jeg har lært det.
Jeg tar utgangspunkt i pulsvarmerne jeg har laget, siden mange også har spurt etter oppskrift på de. Jeg har i utgangspunktet ikke noe oppskrift, men har tatt alt ut fra eget hode (utrolig nok, he he :))
Man starter med å lage en rekke med luftmasker. Jeg har brukt garn tilpasset pinne 7 og lagt opp 25 masker på pinne nr 6 (prøv deg fram og se om det passer fint rundt håndleddet ditt). Disse fester jeg i en ring med en kjedemaske. Og så starter pjoningen:
Pjoning er egentlig vanlige fastmasker, men der man bruker KUN fremste eller bakerste tråden på masken du drar igjennom.
Jeg starter med å bruke den framste tråden, og lager 8-10 rader med denne. Teknikken blir da seende slik ut:
Deretter har jeg laget en rad med vanlige fastmasker, og i de har jeg festet en rad med doble staver, som jeg har tredd silkebånd gjennom (for dem som liker slikt).
Deretter en til rad med fastmasker, før jeg går over til å bruke kun den bakerste tråden på fastmaskene. Teknikken blir da seende slik ut:
Her øker jeg også litt på hver side (totalt ca 4 masker, men det kan være lurt å prøve seg litt fram.)
Dette lager jeg ca 10 rader med, og på den ellevte raden finner jeg ut hvor tommelen skal være, og lager kun fire luftmasker, hopper over fire masker og hekler videre på den femte. Når du så kommer rundt, og tilbake til tommelen, hekler du sammen (feller) ca 3 masker over tommelen, før du hekler videre med samme teknikk. Dette fortsetter du med ca fem rader, før du tar den siste raden med fastmasker.
Så kommer vi til blondekanten (hvis du ønsker det).
Den er laget ved å ta først en enkelstav i første maske, i samme masken tar du en dobbelstav i midten, og så en enkelstav til. I neste maske tar du kun en kjedemaske, før du fortsetter med en enkelstav, en dobbelstav, og en enkelstav i neste, og så en kjedemaske i neste maske. Slik fortsetter du rundt hele pulsvarmeren.

Håper dette var litt forståelig og ikke for vanskelig forklart. Lykke til!

søndag 7. november 2010

Hekta på Pjoning

Etter at jeg fikk øynene opp for pjoning, holdt det selvfølgelig ikke med ett par pulsvarmere i denne teknikken. Jeg forsket, og prøvde meg litt fram, og her er resultatene. Flotte, grove pulsvarmer. Med litt pynt...
Og slik ser de ut på:
Og selvfølgelig i flere farger:
Litt variasjon:
Hva syns du? Noe å selge på julemarkedet?