søndag 27. februar 2011

Positive tanker :)

Det var en gang en klok sjel som sa til meg at livet er ti prosent hvordan man har det, og nitti prosent hvordan man tar det. Og jeg tror så absolutt det er helt rett. Så lenge man har en positiv innstilling kommer man langt, så i dagens innlegg har jeg valgt å fokusere på det positive i livet mitt:

Jeg har en fantastisk familie som elsker meg og stiller opp.
Jeg er mamma til verdens skjønneste jente, som faktisk ble 4 år i går, og skal snart bli mamma til to til.
(og for dem som kjenner oss, vet at det ikke har vært noen selvfølge, eller noen lett vei å gå).
Jeg har en kjæreste som stiller opp, og gjør alt han kan for at jeg og familien skal ha det så bra som mulig.
Jeg har venner, som lytter, forstår og trøster meg når livet butter imot.
Jeg har god helse, og feiler ingenting.
Jeg har tak over hodet, varme og mat.
Jeg bor i ett land med godt helsevesen.
Jeg har mulighet til å utfolde meg kreativt.

Det er så mye man kan nevne, når man bare først setter seg ned å begynner å tenke gjennom hva livet har å tilby. Så åpne opp for det positive, og ta imot livet med åpne armer...
Og så kjære bloggvenner, må jeg få takke så masse for gode og oppmuntrende ord i forrige innlegg.
Det varmet!
Jeg er fortsatt i Tromsø, men har nå flyttet på hotell nede i byen, men skal til kontroll oppe på sykehuset. Håper det skjer noe snart, så jeg kan komme hjem til min lille prinsesse igjen. Jeg har faktisk aldri vært så lenge borte fra henne før, så det er det tyngste, spesielt siden hun feiret bursdagen sin i går, uten mammaen sin. Men hvis jeg blir værende her lenge, så håper jeg jo på en mulighet for å få henne opp til neste helg i alle fall, for da har man jo mulighet for barnevakt i tillfelle fødselen skulle starte...
Tenk, nå er vi snart en familie på 5 :)

søndag 20. februar 2011

Lenge siden sist

Jeg skulle bare innom sykehuset for kontroll på onsdag, og før jeg viste ordet av det var jeg innlagt. Lå på Narvik sykehus til fredag da jeg ble overført til Tromsø sykehus, der jeg nå ligger. Har omsider fått tak i datamaskin, så jeg i alle fall kan oppdatere meg både på nyheter og i bloggverden.
Det blir jo fort kjedelig i lengden å ligge å vente slik, men samtidig er det godt å vite at man er i gode hender her på sykehuset i tilfelle noe skulle skje.
Jeg letet litt etter noen fine dikt om det å gå gravid, og dette fenget meg. Det er så sant som det er skrevet, og tårene rant. Men når sant skal sies, så er det ikke så mye som skal til for at tårene kommer.
Til alle kommende mammaer der ute:

Hei mamma..

Ville bare si at jeg er her. Kjenner du at jeg sparker litt i deg?
Håper det ikke gjør vondt, jeg vil bare gi beskjed om at alt er bra her inne...
Av og til glemmer jeg meg ut, å sparker deg kanskje ikke på en stund.
Da er det bra at du dytter litt i meg så jeg får si i fra at alt er fint.
Jeg skal ikke sparke deg mer når jeg kommer ut, mamma, jeg lover!
Unnskyld for at jeg gjorde sånn at du ble kvalm, mamma... Jeg gjorde det ikke med vilje.
Skulle ønske jeg kunne trøstet deg når du kastet opp og var dårlig.
Jeg er gla for at det endelig er over. Jeg er også veldig lei meg for at bekkenet ditt gjør vondt, mamma...
men jeg må jo ut, og det er ikke plass til at jeg skal komme meg gjennom.
Jeg syns det er dumt at du blir trøtt og sliten av å ha meg inni magen,
men jeg har ikke så mye energi, mamma, så da må jeg låne litt av din, og det er ganske slitsomt å bli til en baby skal jeg si deg.
Jeg tror at jeg får den beste mammaen i hele verden.. En mamma som går gjennom 9 måneder med vondter bare for min skyld.
Og som i tillegg sier at hun gleder seg så masse. For jeg har hørt at du og pappa snakker om meg, og at dere allerede er glad i meg og gleder dere til å treffe meg.
Jeg er så glad for at du har pappa... Snille pappaen min som trøster deg når du gråter uten å helt vite hvorfor.
Hjelper det viss jeg kiler deg litt?? Blir du glad da? For jeg hører at du plutselig begynner å le litt når jeg beveger meg...
Vi må være flinke å hjelpe hverandre gjennom fødselen, for jeg tror det kommer til å være ganske vondt for begge.
Men så når vi får se hverandre å ligge tett inntil hverandre så blir alt bare bra igjen!! Vi har mye å se frem til du og jeg, mamma...

Snufs....
Gleder meg til dette er overstått og babyene er kommet ut, så jeg kan få møte små gullene mine, og ikke minst, få komme hjem til lillesnuppa mi igjen. Savner henne masse nå som jeg er her. Men jeg vet jo at hun har det veldig bra hjemme hos besteforeldrene sine, som helt sikker skjemmer henne bort...

tirsdag 15. februar 2011

Hva skulle jeg gjort uten?

Takk og pris for at jeg lærte meg å hekle i fjor vinter. Vet ikke helt hva jeg skulle ha funnet på nå uten. Skal jo bare sitte i ro og ruge... For en rastløs sjel som meg, hadde jeg nok gått på veggene for lenge siden hadde det ikke vært for håndarbeid. På bildet over vises litt av babytøyet som er produsert siden sist. Bomullsjakkene har jeg vist før, men nå har jeg heklet luer til de også. Og så har jeg fått heklet to tykke ulljakker, som sikkert kommer godt med til neste vinter. En med lyseblå kant, og en med rosa kant - selvfølgelig. Det vises ikke på bildet, men det er litt sølvglitter i garnet på jentejakken.
Og så har jeg startet på ett nytt prosjekt. Pledd! Det blir spennende å se om jeg kommer i mål med det.
Denne halsen/skjerfet ble til en kveld ut fra eget hode. Dvs jeg hentet litt inspirasjon her, og litt der, og satte det sammen til min egen lille kreasjon. Den sitter godt rundt halsen og er god og varm. Nå mangler det bare en nål eller en slags knapp for å holde den sammen, så blir det helt topp.
Og så noen nye luer også da. Disse har jeg også designet selv. Gode og varme, og med stor blomsterpynt. Regner med det kommer litt nyheter på Kammerset etterhvert, så følg med :)

lørdag 12. februar 2011

Friske blomster i stua

Det er så deilig med litt friske blomster i stua. Det er ikke morsdag ennå riktig, men jeg måtte kjøpe meg noen flotte rosa roser, og så var jeg så heldig å få en bukett liljer (som jeg elsker) fra min kjære og Amalie. Amalie hadde forøvrig insistert på å ha med en rød nellik :) i buketten. Fin fargeklatt blandt det hvite, og ett hærlig symbol syns jeg. Søte lille jenta mi :)
Jeg måtte foresten google symbolet med rød nellik, og det symboliserte vistnok ekte kjærlighet.

Hadde jeg ikke vært høygravid nå, så hadde jeg faktisk vært på jentetur i London. Kjenner jeg er temmelig misunnelig på jentene som kunne dra uten meg, men men, det kommer vel flere muligheter senere.
Ønsker alle som er innom en riktig trivelig helg.

fredag 11. februar 2011

På ønskelisten

Jeg lengter mot vår, og den nye vårkatalogen fra Green gate gjorde det ikke noe bedre. Så masse lekkert. Likte spesielt godt det nye lyseblå, mens jeg kunne styre min begeistring for det gule (er ikke noe glad i gult).
Men gå inn her å ta en titt.
Jeg har faktisk ingenting fra Green gate fra før, men nå tror jeg ikke det er noen vei utenom lenger. Det var jo såååå fint. Ikke sant?

torsdag 10. februar 2011

Morsdagstips

En god venninne av meg er veldig glad i produktene fra willowtree, og jeg har fått flere figurer fra henne som jeg er blitt veldig glade i. Dette er utrolig vakre skulpturer, som er uten ansikt, men alikavel veldig utrykksfulle. Hun tipset om disse på bloggen sin, og jeg syns jeg måtte vidreformidle og dele dette supre tipset med dere. Her er litt av utvalget:
*Home
Together, our family is home

Close to me
Apart or together, always close to me

Mother and Daughter
Celebrating the bond of love between mothers and daughters

Mother and Son
Celebrating the bond of love between mothers and sons.

For flere figurer, gå inn på siden til willowtree og se. Anbefales!

onsdag 9. februar 2011

Den største glede man kan ha, det er å gjøre andre glad!

(sofaen som jeg sliter ut for tiden)
Dette er en fin leveregel, som jeg strever etter å etterleve.
Men saken er den at jeg har så mange flotte rundt meg, som gjør min dag til en glede. Ikke bare har jeg gode venner, som ønsker å hjelpe, men også en flott familie som alltid stiller opp. Nå har jeg og Amalie bodd hjemme hos mamma og pappa, mens Eivind var på jobb i Nordsjøen, og gjett om jeg har blitt skjemt bort. Vet ikke helt om jeg vil flytte hjem igjen ;-) Mine foreldre har vært barnevakt, laget middag, vært privatsjåfør, og til og med gitt meg fotmassasje på kvelden.
For ikke å snakke om min egen lille prinsesse, som er så flink å gi mammaen sin søte komplimenter, når jeg går rundt og selv føler meg som en gammel, forvokst flodhest." -Mamma, du e den fineste mammen i hele verden, og æ elske dæ høyere enn månen!" Slikt smelter mammahjertet mitt!
Og nå kjenner jeg at jeg er klar for lysere tider, og hvis det bare hadde blitt litt klarvær hadde vi kanskje kunne sett ett solgløtt i byen, men ennå laver snøen ned ute, og vinteren nekter å slippe taket. Jeg forsøker å framskynde våren ved å skape litt vårstemning inne i alle fall. Kjøpte noen fargerike tulipaner til mamma, som frisker opp. Og tenker jeg skal gjøre det samme hjemme når vi flytter hjem igjen. Nå de det jo morsdag på søndag, så kanskje jeg er heldig å få noen flotte blomster til da -hint hint :)
Ha en fin fin dag!

torsdag 3. februar 2011

Om å råtne på rot


Jeg tror jeg råtner på rot, her jeg ligger. Det å gå fra å ha masse prosjekter gående, til å bli nesten fullstendig sengeliggende er skremmende. Man blir rett og slett lat!
Ja ja, jeg vet at det er for en periode, og at jeg kommer til å få mer enn nok å gjøre når tvillingene kommer. Faren er at jeg tror at når den tid kommer, så vil jeg lide av muskelsvinn, ha fått sjokosjokk og rett og slett råtnet opp.
Leste foresten på nett at for å unngå svangerskapsforgiftning, skulle man sove mye!!! Og ikke nok med det, lenger ned på siden var det en ny reportasje om svangerskapsforgiftning, og gjett hva medisinen der var; SJOKOLADE!!!
Er det rart man blir bekymret?
He he, men når jeg tenker meg om så kan man jo faktisk snu det til noe helt fantastisk, som jeg sikkert kommer til å savne om noen måneder med nattevåk og tissebleier. Da vil nok tiden med sofasliting, sjokoladespising, og hekling på fanget være drømmen!
Men helt uvirksom er jeg nå ikke. Babyjakkene over har jeg fått heklet, en i lyseblått og en i rosa. De første jakkene jeg noen gang har heklet, og jeg ble faktisk kjempefornøyd :)
Og så har det blitt noen sommerlige armbånd, heklet med bomullstråd.
Og så disse blomster-rosettene da, som er flotte til å dekorere luer, halser o.l.
Ønsker dere alle en kreativ dag med masse prosjekter.

tirsdag 1. februar 2011

Drømmer

Jeg drømmer om ett stort hvitt kjøkken, og håper at når tvillingene er kommet, at vi kan få mulighet til å bygge ut, og da bygge drømmekjøkkenet som jeg vil ha hvitt, med stor spiseplass, og med vindu ut mot bakgården, så jeg kan stå ved kjøkkenbenken og se ut på barna som leker i hagen :)

Gjerne noe ala dette:





Og drømmer, det er stort sett det jeg gjør for tiden :) Jeg har flyttet inn hos mamma og pappa for å få litt avlastning mens Eivind er ute på jobb. Kjekt å kunne bli litt skjemt bort, selv om jeg må jo innrømme at man blir lat av dette. Legens ordre er fullstendig ro, så da sitter og ligger jeg her da. Tør jo ikke ta sjansen på at noe skal skje med de søte små i magen. Og den som venter på noe godt.... :-D
Ha en strålende dag!