torsdag 30. juni 2011

Gleder meg...

...til en rolig kveld. Og dette er noe av det jeg skal kose meg med:


I kveld er det kakao, og en helt fersk bok fra postkassen som er breddfull av ideer av prosjekter jeg håper jeg en gang skal få tid til.

Tusen takk for oppmuntrende kommentarer på innlegget under. Tror nok dere har rett. Jeg må nok senke litt på kravene og heller prøve å nyte dagene.

Og noe av det jeg nyter er dette; arbeidskarer som steinlegger gårdsplassen vår. Det skal bli deilig å slippe at så mye skit dras inn med vogn og sko. Gleder meg til det blir ferdig. Tror nok det blir bra (og så får jeg heller lukke øynenen når regninga kommer).

Så må vi bare få malt ferdig huset, som dere ser vi har startet med, samt få lagt bordkle på nederste del av huset og nytt gjerde...


Må samtidig få skryte litt av storpia vår, som gjør det hun kan for å hjelpe. I morrest dekte hun frokostbordet helt alene (jeg skjærte kun opp brødskivene). Det var helt perfekt syns jeg. Til og med stearinlys hadde hun satt på. Senere gikk hun i klesskapet mitt og skulle lete fram klær til meg (søte hun) og kom fram med sokker, bukse og en skjorte.
 -Det er en slik som du kan kneppe opp, så babyene får mat.
Syns det er helt utrolig hva hun tenker på.
Jeg er virkelig heldig som har en så flott familie :)

♥ ♥ ♥
Vi minnes ikke dager, vi minnes øyeblikk.
♥ ♥ ♥

tirsdag 28. juni 2011

Ferie og ferie, fru Blom...

Ferie?
Jeg tror jeg kunne trengt litt ferie fra ferien, jeg.
Sommeren startet med alt for mange planer for en sliten småbarnsmamma. Hagen skulle fikses, blomster skulle plantes, huset skulle males, uteplassen skulle steinlegges, og helst skulle vi fått fikset garasjen og bygd ett uthus også. Jada! Dette i tillegg til en hyperaktiv 4-åring og to småtroll på 3 måneder.
Det var bare å brette opp armene å sette i gang. Men etter å ha startet, og startet en gang til, og forsøk på  å starte enda en gang, måtte jeg bare innse min begrensning. Tvillingene er IKKE samkjørte, og er våkne på skift, og det å luke i bedene er ikke like lett med en skrikende unge på armen. Tro meg...
Så vi ble enige om å jobbe skift, jeg og min kjære. En kunne jobbe, mens en annen hadde barna. Joda, litt ble det gjort. Men ennå gjenstår det meste. Så når Amalie nå fikk ferie fra barnehagen, leide vi inn folk til å steinlegge uteplassen for oss. Hele feriebudskjettet, og vel så det, gikk med der, så det blir ferie i oldemorhuset på Refsnes. Dette skal bli koselig tenkte vi, og slengte fra oss malingsbøtta og spaden. Vi lar noen andre jobbe her hjemme, mens vi drar på ferie -Tjoheeei. Høres ikke det bra ut kanskje?
Jo jo, vi er blitt storfamilie nå og det merkes. Bilen ble full og vel så det. Vi måtte jo ha med reiseseng, dobbel vogn, sykkel til Amalie, ett arsenal med bleier, for ikke snakk om klær. Her i Nord-Norge må man være forberedt på alt mulig slags vær. Så det var klær for fint vær, regnvær og kald vær.
Så, i bilen med ungene. Nå var vi klar for ferie. Førs måtte vi bare vente til arbeidskarene tok lunsj, så vi kunne komme oss fram til bilen.
-Skal vi ikke dra snart, mamma? hadde vi hørt for 14. gang, når jeg endelig kunne si, at jo, nå skulle vi dra. Vi var omentrent ikke kommet ned til hovedveien før den første: - Mamma, er vi framme snart? hørtes. Og det ble vel sikkert gjentatt med ett par minutters mellomrom i de to timene turen tar, bare avbrutt av litt sang om Julius og dyrene i Afrika, samt bilfargeleken.... Vet du foresten at det er lurest å si at du velger sølvgrå. Den kommer nemlig i så mange forskjellige nyanser, at du er ganske sikker på å vinne :)

Vel vel, omsider framme....
Plena hadde ikke sett en gressklipper i år, og måtte gås over minst tre ganger. Spindelvevet hang fra taket, og lo-dottene hoppet på oss med en gang vi kom inn døren. Ferien begynte med arbeid.

-Mamma, nårtid kan du komme å leke med meg?
-Snart, lille venn, skal bare få skiftet på babyene.
-Mamma, kommer du snart eller?
-Jaja, jeg kommer. Skal bare få gitt dem litt mat først.
-Mammaaaa?
-Ja, jeg kommer snart.
-Kommer du eller?
-Ja, jeg kommer, Sigve gulpet, så jeg må skifte på ham først.
-Mamma, kan ikke bare babyene ligge der?
-Nei, lille venn, vi kan ikke bare la de ligge her mens vi går ut å leker...
-Men mamma, jeg har ingen å leke med...
-De sovner nok snart, da kan jeg komme.

(ett av oppussingsprosjektene)
Og slik gikk dagene. Og når ungene omsider var lagt, så var det gressklipping, støvsuging og husmaling som sto for tur. Så måtte vi hjem igjen til kontroll med småttisene, så da var det bare å fylle bilen igjen og sette på Julius....
Hurra for ferie!

Nå er det to dager igjen, så skal vi tilbake igjen for å tilbringe resten av ferien der.
Da skal båten ned av låven, og vaskes før den settes ut på havet.
...Her kommer Julius som alle vil se, han svinger seg fra toppen av et tre...

God ferie til dere alle!

lørdag 18. juni 2011

Vi nyter sommeren :)

Sommeren er kommet til Nord-Norge og vi nyter det i fulle drag :)
Her er vår lille engel, Amalie. Har man ikke vinger, så lager man dem, ikke sant? Her er vingene blitt laget av blom fra grøftekanten. Nydelig.


Og så er vi så heldig å ha besøk fra Sandefjord. Her er det søskenbarnene til Amalie, Mari og Stian som koser seg i vannet, selv om det var iskaldt... Brrr!

Og tidligere i dag var vi med på barneløpet, til inntekt for Ragnar care foundation. Kjempemorro, og ekstra stas var det at været var på vår side.


Og til slutt, kvelden ble avsluttet med en liten tur opp på Ankenesfjellet. Hærlig!


Nydelig utsikt over Narvik.
♥ ♥ ♥

lørdag 11. juni 2011

Lykken er ett tannløst smil

Ingenting i verden er mer hærlig, og kan smelte ett mammahjerte mer enn ett nydelig glis med tannløse gommer. Her er det lille Signe som "flørter" med mamman sin :)
♥ ♥ ♥
Her er det strålende sol og sydentemperaturer. Helt utrolig. Dette er vi ikke vant med her nord, så vi får nyte det så lenge det varer.



torsdag 9. juni 2011

Plutselig kom sommeren

Endelig kom sommeren til Nord-Norge.
I går sendte jeg prinsessa i barnehagen med stilongs, og i dag kom hun hjem med solbrente skuldre og skille etter badedrakten... :) Hærlig.
Og når sommeren kommer og huset tilfeldigvis var nyvasket, så måtte jeg jo ha en bukett blomster, og valget falt på Peoner, som er en klar sommerfavoritt.
Men uansett hvor vakker en slik bukett er, så kan den ikke måle seg med den buketten som kommer fra en lubben barnehånd, plukket med kjærlighet i grøftekanten.
Og med til sommeren hører også barføtter - Hærlig!
Så nå håper vi bare at sommeren er kommet for å bli!!!


tirsdag 7. juni 2011

Vækk-mæ-klokke

Den store drømmen for prinsessa vår er å komme aller først i barnehagen :)
Vi forsøkte en gang. Var der kvart på sju, men ble slått på målstreken. En av de andre jentene var der først. Noen av personalet sa at hun alltid sto å ventet når de åpet, kvart på sju, så hvis vi skulle slå henne, måtte vi være veeeeldig tidlig.
Men Amalie har ikke glemt det, og vil være først, så nå har hun "bestilt" en vækk-mæ-klokke av faren sin, som er ute på jobb.
Men siden det er ganske vanskelig å finne vekkerklokker ute på ett oljeskip, og kanskje spesielt i prinsessestil, så har de gjort en avtale om at bare hun og pappa skal på bytur når han kommer hjem og finne en vækk-mæ-klokke helt etter hennes smak.
Og kjenner jeg henne rett, vil hun nok ha den i rosa, lilla eller hvit.
Passende navn forresten, vækk-mæ-klokke, syns du ikke?


 
Og siden det er pappan som kjøper henne vekkerklokke, så er det også han som må stå opp midt i natta og dra i barnehagen med henne. Det er vel bare rett og rimelig?

mandag 6. juni 2011

GRATIS TAPET!

Tenkte å dele ett tips med dere :)
Hvis dere går inn på Maleributikken så kan du få tilsendt ekstra store tapetprøver (1m).
Du får de to første gratis, og betaler ca 12 kr for de neste. Jeg bestilte noen stykker, og gleder meg til å ta de i bruk. Mye morro man kan gjøre med de.



søndag 5. juni 2011

En liten dekoratør

Her har det nok vært en liten dekoratør på ferde og pyntet litt ekstra på badet.
Hvis du ser nøye på lysestaken, så ser du at det er puttet små rosa papirbiter inn i nesten alle kriker og kroker. Javel, rosa er jo aldri feil, eller?
Lysestaken er jeg forøvrig veldig glad i. Den kjøpte jeg for ett par år siden på en blomsterbutikk, og har helt rett patina syns jeg :)



lørdag 4. juni 2011

KID overrasker

I går fikk jeg to timer fri. Noe som ble benyttet til shopping. Turen gikk bla til Kid, som har utrolig mye lekkert inne. Kid er liksom ikke bare en gardinbutikk lenger, men også en interiørbutikk, og litt småting fikk være med meg hjem.
Slik som denne baljen - sååå søt, ikke sant? Elsker fargene på den.

Og så denne søte klokken til under 50-lappen. Slikt liker man :)

Og selvfølgelig ett lite hjerte ♥ ♥ ♥

Og turen gikk videre til Kremmerhuset også.
En del lekkerheter ble med hjem derifra også. Husker dere den gamle døren jeg viste dere tidligere? Denne tror jeg kanskje kommer til å passe perfekt i fargene, og blir nok å henge enten på døren eller i nærheten.

Og så noen søte magneter til kjøleskapet:

Ønsker dere alle en riktig god helg.






fredag 3. juni 2011

Ett blikk mot verden


Tiden går så utrolig fort. Nå er tvillingene snart 3 måneder, og har begynt å følge mye mere med. Blikket festes, søker mot lyder, og de små ansiktene lyser opp i ett strålende smil.
Livet er hærlig, og jeg må være verdens lykkeligste mor!
♥ ♥ ♥



torsdag 2. juni 2011

Ny bok


Plutselig dukket det opp en ny bok i postkassen fra hobbyklubben. En Tildabok, med masse hærlig inspirasjon. Får bare håpe jeg får tid til å gjøre noe av dette en gang :)


Ett slikt telt som dette, regner jeg med storjenta hadde likt :)
♥ ♥ ♥


onsdag 1. juni 2011

Bilhekling

Det er nok ikke noe som heter det, bilhekling, men det beskriver det vel ganske godt.
Nå for tiden er det ikke mye tid til overs til hekling og andre fritidssyssler, men når vi kjører bil, kan jeg jo alikavel ikke puppe eller stelle, så da blir det tid til litt enkel hekling. Vel og merke hvis det er gubben som kjører ;)
Dette skal bli ett pledd til lillegutten vår, Sigve, i flotte blåtoner.
Har laget ett "voksent" pledd tidligere i ett annet garn, som ble veldig stort. Dette blir i mindre ruter, og ikke så stort som det andre. Blir spennende å se. Må kanskje få laget ett til Signe også, når jeg er ferdig med dette.
Vi får se hvor lei jeg er :)