fredag 26. februar 2010

Hurra for deg...

... som fyller ditt år, ja deg vil vi gratulere!
Vårt hjertegull, Amalie, fyller tre år i dag, og vi har feiret med familiebesøk og kaker.
På bildet over her, blåser hun ut lysene på kaken, og legg merke til det flotte bestemor-sussemerket på kinnet :) Sånn er det når man har slike gode kinn å susse på.

Kaker hører med, og Pavlova er blitt en favoritt her i huset :)

Ingen bursdag uten pakker. Her har hun akkurat pakket opp sparken hun fikk i bursdagsgave fra monne og morfar. Strålende fornøyd, ville helst ut å sparke med en gang. Men vi får heller se i morgen etter barneselskapet.
Tenk at hun er blitt så stor og flink. På dette bildet er hun bare noen uker gammel, og ikke riktig så stor.
Tenker tilbake på den tiden, og hvor vannvittig lykkelig og stolte vi var over den flotte datteren vår. Og vi  elsker henne bare mer og mer for hver dag som går.
Til tross for sinne og trass. Det hører med!
Men nå er jeg faktisk skikkelig sliten etter dagens strabaser. Oppe kl 6, full jobb til kl 16, hjem å stresse med å forberede selskap som startet kl 17, og deretter har det gått i ett. Men heldigvis har jeg en utrolig kjekk familie som stiller opp og hjelper til både med kakebaking og rydding.
Men nå tenker jeg det ikke blir så innmari lenge til jeg hopper i senga. Skal opp å forberede barneselskap i morgen formiddag. Hu og hei!


tirsdag 23. februar 2010

Seng i stua

Da har jeg fått meg seng i stua også. Latskapen lenge leve :)
He he... Saken er den at mamma hadde ei seng stående i stua på hytta, som hun ikke lenger hadde plass til. Den kunne jo ikke stå bortgjemt på låven heller, så den fikk nytt liv her hos meg.
Tenker på å prøve å sy noen lekre puter å ha i den etterhvert. Vi får se hva jeg får til.

Og i fare for å gjenta meg selv, og det jeg lager...
...har jeg nok en gang dekorert lys. Disse er større en de jeg laget tidligere.
 For å se mer, ta en titt på Kammerset.

søndag 21. februar 2010

Sjal

Tonje har gjort det igjen :) Denne gangen er det noen nydelige sjal i Kitten Mohair. For å se mer, ta en tur på Kammerset.

lørdag 20. februar 2010

Helgeblogging

Uff. Tiden går fra meg. Med full jobb, barn og alt for masse på tapet, ser det ut til at bloggingen blir nedprioritert til helgeblogging. Men jeg prøver å følge med alikavel, selv om det kanskje ikke blir så mange innlegg fra meg.
Vi har nå startet oppussing av gangen (skal legge ut bilder etterhvert), i den forbindelse hadde jeg tenkt å kjøpe ett skoskap fra Ikea. Dette:
Men, det ser ut til at man ikke får bestilt denne over nett, man er nødt til å kjøpe den i en av Ikeas butikker. Veldig synn, siden det er ca 60 mil til nærmeste Ikea-butikk. Det jeg derimot kunne kjøpe, var denne:

En flott seng til Amalie, som forhåpentligvis blir å like den.

Litt kreativiteter har det også blitt. En del flere poser, både til lys, vin og mere til. Disse har jeg vist før, så jeg hopper over den biten, men viser heller en kjole i fleece.

Til tross for kulda, har vi også vært ute å aket i dag. Vi storkoste oss.

tirsdag 16. februar 2010

Hals i Alpakka ull

Tonje har produsert flere nydelige halser og lagt ut på Kammerset. Ta en titt da vel :)

søndag 14. februar 2010

En minnerik helg

(Bildet er lånt fra fremover.no)

I helgen var vi på firmatur til Lofoten, og vi kunne vel alle konkludere med at det ble en minnerik helg, om enn litt våtere enn forventet. Lørdagen ble gruppa vår delt i tre, der noen skulle gå tur, noen skulle skyte og resten av oss skulle padle kajak til Henningsvær. Vi hadde alle godt med klær på oss og ble brifet i sikkerheten før vi la ut. Flere av oss hadde aldri vært i kajak før, så det var med skrekkblandet fryd vi entret kajakene. Det ble sagt att disse kajakene var kjempestødige, og hadde aldri kantret før, så vi kunne være rimelig trygge. Yea, right!!! Vi var kommet ett stykke på vei, samlet oss i en vik der vi fikk info om at vinden hadde snudd, så det tryggeste var å ikke padle lenger ut, men heller vende "nesen" mot Henningsvær. Vi startet å padle, og vi var enige om vi var glad for at vi hadde valgt kajak i stedet for skyting, for dette var virkelig deilig, og friskt. Jeg fortalte sjefen min, at jeg var glad han hadde "overtalt" meg til å bli med på kajakturen. Noe jeg var litt skeptisk til i begynnelsen, siden jeg var nervøs for å kantre. Tror ikke det gikk mer enn 2 minutter fra jeg sa det, til det kom en kraftig sidevind, og rett og slett blåste to av kajakene overende, og jeg lå å kavet i havvann som da var målt til 2,7 grader. Brrrr. Kan jo bare fortelle til de som ikke har "badet" i Lofoten i februar i stiv kuling og snøbyger, at det var en kald fornøyelse :)
Det rådet litt forvirring etter kantringen, men følgebåten kom å plukket oss opp i tur og orden. Vi var da fire som hadde ligget i vannet, og var alle våte fra topp til tå. Følgebåten kjørte oss da til Fiskekroken restaurant der vi ble veldig godt tatt vare på. De fyrte opp i peisen for oss, vi fikk låne serverings/kokke-klær, fikk servert varm drikke og  ble virkelig ble tatt godt vare på. Men når vi satt i båten inn til Henningsvær snakket vi litt om hva som ble å skje hvis det nå kantret noen flere der ute, mens følgebåten var her med oss. Etter en stund ble vi klar over at våre verste antagelser, hadde blitt virkelighet. Vi kunne se over til Henningsvær brygge, og etter en stund ble det en del aktivitet der. Vi så politibiler, og sykebil. Etter en stund så vi også redningsskøyta, og til slutt kom også Sea-King helikopter. Da kjente vi alle at pulsen økte, og at det måtte være noe galt. Sjefen på restauranten der vi var ringte over til hotellet, og fikk bekreftet at det var to kajaker til som var kantret og fire hadde havnet i vannet. De andre hadde berget seg opp på en holme. Den ene av kajakene hadde kantret, mens redningsbåten var med oss. De andre hadde drevet vekk fra de andre, og siden kantret. De to som var i denne båten hadde svømt til land, og fikk hjelp av en av arrangørene som var med i en singelkajak. Han fikk sendt ut mayday-signal, og redningsaksjon ble satt i gang. De to som da var kommet opp på holmen, var selvfølgelig veldig kalde, og prøvde å holde seg i bevegelse. Det var selvsagt ikke lett i vind og snøfokk. Men de ble etterhvert plukket opp av redningsskøyta, sammen med de andre som var på to andre holmer, litt lenger bort. (Heretter kalt NB-holmene :)). De ble fraktet i land, fikk varme dusjer og legetilsyn. Deretter var det servert fiskesuppe på fiskekroken restaurant, og vi gikk gikk igjennom hendelsen sammen, og fikk snakket om dette. Alle var i god behold, og humøret steg med temperaturen. Havraftingen som vi alle skulle ut på etterpå ble avlyst, og erstattet med rødvin foran en varm peis. Deretter gikk turen til Kalle, der 12 av oss, meg selv inkludert, fikk en liten havraftingtur i forkant. Denne gangen i lånt serveringsantrekk under varmedressen :) Absolutt en minneverdig tur, som på tross av helgens strabaser, kan anbefales. Etter flott bevertning på Kalle gikk turen tilbake til Svolvær, der vi koste oss resten av kvelden med mølje på Børsen restaurant, og en tur på Anker brygge til slutt.
Alt i alt var dette en flott helg, som vi nok alle vil huske, og prate om lenge. Men også minnes med glede, for selv om det gikk galt, kunne det gått så utrolig mye verre. Vi så at sikkerheten ble ivaretatt, og vi var alle trygge, selv om det nok kan foretas noen justeringer av arrangørene i ettertid. Men som de sa, så har jo ikke de heller vært borti slikt som dette før, og får ta lærdom av det, og kanskje foreta noen flere justeringer i forhold til sikkerheten i ettertid.
Vi kunne jo også lese om oss selv i media, og for å si det sånn, man skal ikke tro alt man leser. I følge VG, bland annet, var det noen som fortsatt var savnet, flere timer etter redningsaksjonen. Noe som absolutt ikke var tilfelle, og som sikkert bare skapte unødvendig bekymring for de som satt hjemme, og ikke kunne nå oss på telefon.

For å lese litt mer kan du se her!
Jeg vil avslutte dette innlegget, med å takke alle mine kollegaer, for en flott og minnerik tur. Det var koselig å bli kjent med dere alle. Jeg gleder meg til neste tur, og lurer på hva vi skal finne på som kan toppe denne :)

Ta vare på hverandre, man vet ikke hva som ligger bak neste sving!

søndag 7. februar 2010

Det snør!!!

Endelig, så snør det her også. Har faktisk lengtet etter det. På vinteren skal det være snø!!! Det blir liksom så mye lysere, og triveligere. Og så er det jo så masse man kan gjøre ute da. Ake og  gå på ski bland annet, ikke det at jeg er så veldig ivrig på ski-gåingen da, men vi fikk oss alle nye ski til jul, så da passer det jo fint med snø nå. Her er ett bilde tatt fra verandaen og opp mot slalombakken i ettermiddag:
Vi skulle egentlig gå en tur på fjellet i dag, men siden det snødde så tett, ble det til at vi var hjemme og måkket gårdsplassen, verandaen og garasjetaket, men litt tid ble det til aking, og en liten tur på ski i oppkjørselen. Etterpå koste vi oss med kaffe/kakao og boller ute.
Pus måtte selvsagt være med på morroa :)
Her er ett par bilder fra i fjor på samme tid, da det hadde snødd masse, og vi hadde laget en stor snøhule ved siden av garasjen.
I morgen er det tilbake til hverdagen igjen, og jeg tenkte å gå på jobben.
Det er en del av mitt nye, spreke jeg.... He he, tror jeg i alle fall.

lørdag 6. februar 2010

Lenge siden sist...

Hei hei. Da er det en stund siden siste innlegg, men heldigvis (får jeg vel si :)) har jeg hatt det ganske travelt i det siste. Ikke bare har jeg produsert en del, men jeg har jo også startet i ny jobb, og det krever jo sitt. Arbeidsplassen jeg jobber på ble kåret til årets bedrift, så gratulerer til alle mine arbeidskolegaer, det var vel fortjent! Gleder meg til vi skal på tur hele gjengen.
Vel vel, her er litt av det som er produsert siden sist;
Vinposer:

Lysposer:
For å se priser m.m, klikk her.