tirsdag 4. oktober 2011

Heklekurs

I går hadde vi heklekurs for første gang, jeg og Tonje. Kjempemorro syns vi, og det tror jeg deltakerne også syns.  I forkant hadde vi laget en liten brosjyre til dem med litt info om nettbutikken vår, Kammerset, en enkel hekleskole, samt oppskrift på det de skulle lage. Målet var at alle skulle lære å hekle, og bli ferdig med prosjektet i løpet av kvelden, og det ble de! Så nært som en. Hun var venstrehent, noe vi ikke var forberedt på. Er det noen som vet hvordan man hekler som venstrehendt? Kanskje ett litt rart spørsmål, men er det likens som når man hekler med høyrehånden, bare motsatt vei? Kom gjerne med tips, så vi er forberedt til neste gang.

Vi hadde også satt sammen en heklepakke til deltakerne med garn i valgfri farge, og en heklekrok, så de skulle slippe å tenke på å handle inn garn på forhånd.


Og selv om det ble litt sent kom alle i mål til slutt :)
Dette var kveldens hekleprosjekt, en lue, med oppskrift fra Garnstudio:
Hvis det er noen søm ønsker å arrangere lignende kvelder med heklekurs, så er det bare å ta kontakt. Sosialt, moro, og så lærer man seg noe nytt :)

12 kommentarer:

 1. Åååå hadde du bare bodd litt nærmere:)...Jeg har akkurat lært meg å hekle, men har myyyye å lære enda:)
  Leter over alt på internett etter tips og råd:)

  Klemmer Ea

  SvarSlett
 2. Wow, så moro!
  Jeg skulle GJERNE vært på et slikt kurs, men jeg bor vel ett stykke unna :(

  Ha en fin kveld,
  Klem Jatte :)

  SvarSlett
 3. Bruk et speil!Det gjorde jeg med elever...

  SvarSlett
 4. Så gøy!! Skulle ønske jeg kunne hekle mer. Egentlig er det vel bare å begynne :))

  Ha en fin kveld. klem

  SvarSlett
 5. Åååå, æ kunne tænkt mæ å vært på et sånt kurs hos dokker, å æ bor jo nært nokk! Kor mye tar dokker førr kurse? Kunne jo sjekka me jentn på jobb om nån kunne tænkt sæ å vært me, førr den lua dær kunne æ godt ha tænkt mæ. Å hadde jo vært ækstra stas å kunne si at den har æ faktisk hækla sjøl. :o) Men æ bare advare i forkant, har ti tommeltotta når d kommer tel handarbeid...

  SvarSlett
 6. Så gøy..Lærerikt,hyggelig og sosialt:)

  Bruk speil:)

  nyt kvelden:)

  klem Linda:)

  SvarSlett
 7. Så artig det hørtes ut og for et flott hekleprosjekt.
  Klem

  SvarSlett
 8. Så herlig da!
  Jeg skulle jammen meg vært på et slikt kurs jeg og altså;))

  Klem Line

  SvarSlett
 9. hekler venstrehendt jeg... hmm.. tror ikke det er så mye annerledes enn som for høyrehendte. eneste er at når man hekler i bakerste maskeledd så må vi hekle i fremste . hmm kan prøve å ta noen bilder av hvordan jeg gjør d om du vil? gi en lyd på fb;) -Benedicte E.S-

  SvarSlett
 10. Låter verkligen härligt att träffas och handarbeta tillsammans.
  Jag är själv vänsterhänt och virkar med vänster hand. Det blir ju likadant som när man virkar med höger hand men man får tänka lite omvänt när det är mönster.
  Lycka till!
  Mariette

  SvarSlett
 11. Eg er keivhendt, men greier å hekle riktig vei. Det er ikkje umulig å få til. Første gang eg hekla var på ungdomsskulen, læraren gav meg aldri noko val...Men det har kanskje noko å sei at eg ikkje er "skikkelig" keivhendt, eg held kniv og gaffel riktig..

  SvarSlett
 12. Tusn takk førr koseli kommentar og ikke minst kjapt svar. Har førhørt mæ litt i venninnegjengen, og vi e tel nu 3 jente som kunne tænkt oss kurs. Kor mange tænkte du e passeli? Ska snakke litt mere me jentn så kan vi jo kom telbake tel evt. tid og sted?
  -klæm-

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen til meg. Det setter jeg pris på.