tirsdag 28. juni 2011

Ferie og ferie, fru Blom...

Ferie?
Jeg tror jeg kunne trengt litt ferie fra ferien, jeg.
Sommeren startet med alt for mange planer for en sliten småbarnsmamma. Hagen skulle fikses, blomster skulle plantes, huset skulle males, uteplassen skulle steinlegges, og helst skulle vi fått fikset garasjen og bygd ett uthus også. Jada! Dette i tillegg til en hyperaktiv 4-åring og to småtroll på 3 måneder.
Det var bare å brette opp armene å sette i gang. Men etter å ha startet, og startet en gang til, og forsøk på  å starte enda en gang, måtte jeg bare innse min begrensning. Tvillingene er IKKE samkjørte, og er våkne på skift, og det å luke i bedene er ikke like lett med en skrikende unge på armen. Tro meg...
Så vi ble enige om å jobbe skift, jeg og min kjære. En kunne jobbe, mens en annen hadde barna. Joda, litt ble det gjort. Men ennå gjenstår det meste. Så når Amalie nå fikk ferie fra barnehagen, leide vi inn folk til å steinlegge uteplassen for oss. Hele feriebudskjettet, og vel så det, gikk med der, så det blir ferie i oldemorhuset på Refsnes. Dette skal bli koselig tenkte vi, og slengte fra oss malingsbøtta og spaden. Vi lar noen andre jobbe her hjemme, mens vi drar på ferie -Tjoheeei. Høres ikke det bra ut kanskje?
Jo jo, vi er blitt storfamilie nå og det merkes. Bilen ble full og vel så det. Vi måtte jo ha med reiseseng, dobbel vogn, sykkel til Amalie, ett arsenal med bleier, for ikke snakk om klær. Her i Nord-Norge må man være forberedt på alt mulig slags vær. Så det var klær for fint vær, regnvær og kald vær.
Så, i bilen med ungene. Nå var vi klar for ferie. Førs måtte vi bare vente til arbeidskarene tok lunsj, så vi kunne komme oss fram til bilen.
-Skal vi ikke dra snart, mamma? hadde vi hørt for 14. gang, når jeg endelig kunne si, at jo, nå skulle vi dra. Vi var omentrent ikke kommet ned til hovedveien før den første: - Mamma, er vi framme snart? hørtes. Og det ble vel sikkert gjentatt med ett par minutters mellomrom i de to timene turen tar, bare avbrutt av litt sang om Julius og dyrene i Afrika, samt bilfargeleken.... Vet du foresten at det er lurest å si at du velger sølvgrå. Den kommer nemlig i så mange forskjellige nyanser, at du er ganske sikker på å vinne :)

Vel vel, omsider framme....
Plena hadde ikke sett en gressklipper i år, og måtte gås over minst tre ganger. Spindelvevet hang fra taket, og lo-dottene hoppet på oss med en gang vi kom inn døren. Ferien begynte med arbeid.

-Mamma, nårtid kan du komme å leke med meg?
-Snart, lille venn, skal bare få skiftet på babyene.
-Mamma, kommer du snart eller?
-Jaja, jeg kommer. Skal bare få gitt dem litt mat først.
-Mammaaaa?
-Ja, jeg kommer snart.
-Kommer du eller?
-Ja, jeg kommer, Sigve gulpet, så jeg må skifte på ham først.
-Mamma, kan ikke bare babyene ligge der?
-Nei, lille venn, vi kan ikke bare la de ligge her mens vi går ut å leker...
-Men mamma, jeg har ingen å leke med...
-De sovner nok snart, da kan jeg komme.

(ett av oppussingsprosjektene)
Og slik gikk dagene. Og når ungene omsider var lagt, så var det gressklipping, støvsuging og husmaling som sto for tur. Så måtte vi hjem igjen til kontroll med småttisene, så da var det bare å fylle bilen igjen og sette på Julius....
Hurra for ferie!

Nå er det to dager igjen, så skal vi tilbake igjen for å tilbringe resten av ferien der.
Da skal båten ned av låven, og vaskes før den settes ut på havet.
...Her kommer Julius som alle vil se, han svinger seg fra toppen av et tre...

God ferie til dere alle!

13 kommentarer:

 1. uuuææ... unner dere en skikkelig ferie etter den ferien ja...

  SvarSlett
 2. ojojojoj, ble sliten bare av å lese, jeg! Noen ganger er ferie jammen oppskrytt. Oftest synes jeg hverdagen er best, med sin faste rutiner. Litt kjedelige, men fint og rolig!!!

  SvarSlett
 3. For et åpen og ærlig innlegg med masse humor..
  Jeg forstår lett at dere ikke rekker over alt dere "burde" gjøre..

  SvarSlett
 4. Puh! Nå ble JEG sliten;)
  Dere trenger nok en skikkelig god ferie for og komme dere fra den ferien der...:))

  Hadde jeg vært dere hadde jeg latt alt bare være som det er de siste to dagene, og bare koooosa dere... ♥ Men det er kanskje ikke så lett og slappe av når man egentlig har masse som skulle vært gjort, hihi;)

  Klem Line

  SvarSlett
 5. Refsnes er jo like borti gata her jo! ;)
  Håper dere koser dere (mellom gulping og bleieskift *ler*)

  SvarSlett
 6. hehhe... huff stakkar søte du.. Om æ hadde kunne gitt dokker en ferie eller ei helg helt aleina..
  Men regne me det kommer etterhvert..
  Huff så æ føle me dæ!

  Håpe ferien bli litt roligere etterhvert, så du får senka skuldran og slappa litt av innimella slagan!

  Klæmma

  SvarSlett
 7. Jeg ler - og det var muligens ikke sikkert at jeg skulle gjøre det! Du skriver utrolig godt, Susanne og med skikkelig "snert" :)
  Jeg tror dere pakker i bilen igjen og drar på ordentlig ferie til Pippi-land, der er det ingen verdens ting som må gjøres, pusses og males på. Så kan gudmor og gudfar overta tvillingene litt :) klem

  SvarSlett
 8. Peeees:)Jaaaa, er det ikkje herleg med ferie?!
  Rett frå levra dette søte deg♥ Artig og godt skrive!!!! Men håper det vil roe seg litt, slik at du får slappe litt av også;)
  Fortsatt god ferie vennen:)
  Klem Mette.

  SvarSlett
 9. Ta deg en Sortlandstur du! :)
  Jeg anbefaler å ta en titt innom 'På Ræk' i Sigerfjorden (tar av med Essoen i Sigerfjord og kjører ca 400 meter innover veien der..., sjekk facebooksiden her: http://www.facebook.com/#!/pages/P%C3%A5-R%C3%A6k-Ny-Interi%C3%B8rbutikk-%C3%A5pner-i-Sigerfjord-V%C3%A5ren-2011/192307714142400

  I tillegg har Iversen Blomster på Sortland myyyyyyyyyyyye fint! :) Og en kaffe latte på Miscelas kaffebar er absolutt å anbefale. :)

  SvarSlett
 10. He he ler høyt her! og blir samtidig litt sliten bare av å lese om alle planene deres... imponerende (og kanskje litt overoptimistisk!? ;-) Nå vet jeg jo at du til vanlig har energi av en annen verden, men kanskje er det en ide å legge lista litt lavere akkurat denne sommeren her? Håper resten av ferien blir litt roligere, god ferieklem fra Ebba

  SvarSlett
 11. Hei du! Alle livsepoker har sin sjarm! Senk skuldrene og la humla suse. La støv være støv og oppussing være oppussing. Lek med Amalie mens hun er liten, hun blir så veldig fort stor. Sipper litt her for meg selv, da snart alle er flytta hjemmefra, og vet vi har hatt det på samme vis. Det går seg til, men bare helt plutselig er det over og du sitter der med en følelse av at du har mistet hele ungenes barndom. Ønsker deg en god ferie, selv om det "røyner" på iblandt.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 12. Hei:) Det er vel som man sier, en er som ingen, to er som ti, og hva er da tre, tenker jeg? Det høres veldig slitsomt ut, jeg har mer enn nok med Olivia om dagen, synes jeg, som er på vei inn i verste trassen!

  Ønsker deg en riktig god sommer med masse go vær! Klem AK:)( får ikke lagt inn kommentar via googlekonto på enkelte blogger, så derfor anonym)

  SvarSlett
 13. Dere må nok slakke litt på kravene og bare være foreldre en stund. Vi var ute og spiste alle sammen på søndag (fire små barn, tvillingene medregnet) og det satt alle i arbeid, fem voksne.;))

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen til meg. Det setter jeg pris på.