tirsdag 26. juli 2011

Nå dukker Multetrollene opp

Nå kommer de - Multetrollene. Du har sikkert hørt om dem? Nå som multebærene begynner å bli moden, er det enkelte som får en slik eietrang at de forvandles om til troll.
Det er MINE bær, og du må bare ikke røre dem!
Plutselig skrives det i avisene om både jerv, gauper og til og med bjørn som har besøkt området nylig, og de er skikkelig farlige også. Rart det der, man hører aldri om de ellers, men når multa begynner å bli moden, da kommer de fram :)

Jeg møtte ett av disse trollene i går jeg. Ikke jerven, gaupa eller bjørnen, men den menneskelige sorten.
Etter å ha lest i avisen om at det var masse multer på fjellet, tenkte jeg å ta meg en liten kveldstur etter at ungene var lagt. Vel vel, lettere sagt en gjort. Hvor var bærbøtta? Har vi noen gang hatt bærbøtte? Etter å ha endevendt huset uten hell, søkte jeg i sandkassen til Amalie, og der fant jeg jo den perfekte bøtta. Minni Mus bøtta. Full av sand og jørme. Hurra! Fram med vaskekost og zalo, her må det skrubbes. Men bøtta ble fin den, med en plastpose inni, sånn for sikkerhets skyd, vi vil jo ikke ha noen skumle basilusker med på kjøpet.
Så til fjells, mens jeg nynnet for meg selv, -mot i brystet, (s)vett i pannen, stål i ben og armer...
Ikke før melkesyra så vidt hadde slått inn, så jeg ham. Øverst i slalombakken der jeg gikk opp, kom han nedover med stor sekk på ryggen og bærbøtta i hånda. Han fikk øye på med som hadde stoppet opp for å plukke litt blåbær (mest for å ha en unnskyldning for å stoppe) og kom gående mot meg. Shit, tenkte jeg. Han har sikkert plukket det som er. Ja ja, det blir nok en fin tur alikavel. Han nærmet  seg, og jeg kikket opp og hilste. Men han overså meg galant. Multebærtyver, det kan man ikke ha noe med å gjøre!!! Plutselig var det nok noe på andre siden av slalombakken som var veldig interresant. Jeg, med min lille Minni Mus-bøtte var nok sikkert en skikkelig trussel for ham og HANS bær :)
Ja ja, opp kom jeg, og bær fant jeg. Oppe på myra tenkte jeg med meg selv hvor fantastisk det er med Nord-Norge nå på sommeren. Klokken begynte å nærme seg midnatt og jeg er på myra og plukker bær. Men etter å ha gått i noen timer, fått vond i ryggen av å ha stått bøyd. Blitt våt på tærne og med minst 14 myggstikk senere, kunne jeg ikke helt se sjarmen med multeplukkingen, så hjem med meg. Men da etter å ha sett på Amalie som kunne nyte helt ferske multer på brødskiva dagen etter, var det absolutt verd det. God trening, flott natur, gode multer og glade barneansikt.

5 kommentarer:

 1. hehehe - du får det nu sagt :) Vet du forresten at en av årets trendfarger er orange? :)

  SvarSlett
 2. Flott blogg du har :)
  Og hærlig skrevet ;) Ler fremdeles her eg sett... Multetroll ;) hehe ;)

  SvarSlett
 3. :) det finnes nok mange slike multetroll rundt omkring i landet. Man må overhode ikke fortelle hvor i naturen man finner multer... for her er det bare på myrer den vokser. Artig fortalt. :) klem Merethe

  SvarSlett
 4. Ja det er sikkert og visst at det er mange multetroll rundt omkring i landet... :O) Så leit at folk kan bli så uhøffelige.
  Men for en fantastisk flott tur du har hatt, med den koselige bøtta... :O)

  Misunner deg midnattsolen, her er det mørkt rundt 23, rart hvor fort mørkere det blir bare man har passert midtsommer!

  SvarSlett
 5. Nordnorske multer er nammis.....:) Multekrem hører jula til, så vi må vel ut i multeskogen og plukke noen liter sånn at det blir multekrem i år også:) Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen til meg. Det setter jeg pris på.