søndag 18. desember 2011

Førjulsmorro for de minste

Det er ikke alltid like lett å finne på hyggelige førjulsaktiviteter som de små også mestrer, men jeg vil gjerne dele noen av våre førjulsgleder som vi har delt med Amalie på 4 år.

Kakebaking med gode venner er alltid en sikker hit:

Juletrepynt kan lages av mye. Her har vi brukt leire, som er kjevlet ut på en blondegardin. Deretter har vi stanset ut figurer med pepperkakeformer, tørket de og dekorert de med glitter.
Superenkelt, og lekkert:

Og perling - noe som absolutt alle småjenter kjenner til, og elsker. Bruk stjerner, hjerter, eller de figurene du syns er best og slipp kreativiteten løs. Her er en stjerne, laget som ett snøfnugg, med bare hvite perler:

Og hvorfor ikke ta en tur i skogen. Plukk med noen flotte kongler, som du enten maler, eller tar lim og glitter på. Superenkelt og dekorativt (men vær obs. Det blir glitter over heeele huset etterpå :))

Og så hjemmelagde julegaver. Alltid koselig å gi, for ikke å snakk om å få.
Her er ett gammelt glass med lokk, som er dekorert med bilder av ungene (kan være greit å få en voksen til å lime på bildet) som det kan være fint å male, lime glitter og klistremerker på. Sett til slutt på ett silkebånd og fyll glasset med hjemmelagde kaker. Hærlig:

Eller bruk noen gamle syltetøyglass til å gjøre det samme med. Surr en ståltråd rundt toppen og tre på flotte perler. Til slutt setter du i et telys, og du får en flott lykt:

Du kan også ta noen gamle rammer som du ikke bruker lengre. Mal de hvite og slip de eventuelt litt ned. Klipp til barnas kunstverk og ram dem inn. Tenker bestemor og bestefar blir glade for slik vakker kunst:

Andre ideer kan være en koselig film på kino, juleverksted med små og store venner, eller rett og slett en hyggelig aktivitet sammen med familien. I helgen var vi å besøkte blånissene i Blånisselandet i Målselv. Leide hytte sammen med to andre familier, der vi hygget oss med blånisselandet, aking i bakken, god mat og en tur på Polarbadet for Amalies del. En perfekt helg :)

Og i morgen ordner vi barnevakt for småtassene, mens vi tar Amalie med ut i skogen for å hugge juletre, og kose oss med varm kakao og boller. Gleder meg!

Og husk, det viktigste er ikke hva man gir ungene av gaver o.l. men det man gir dem av glede og hyggelige opplevelser sammen.

Hvis det er flere av dere som har noen andre hyggelige forslag å komme med så blir jeg veldig glad - for ikke snakk om Amalie som storkoser seg når hun får litt alenetid sammen med oss, uten babyene :)

Ønsker dere en hyggelig førjulstid.

8 kommentarer:

 1. Åååå, så masse koselig dere har gjort!
  Og så mye fint som har blitt laget ♥
  Tipper lille snuppa er fornøyd jeg;)

  Ha en fin kveld;)

  Klem Line

  SvarSlett
 2. Oj så masse fint dere har laget og gjort! Det er jo så koselig å pusle med de små, selv om 4-åringen min ikke er så veldig pusle-glad... Håper dere får en strålende jul, ikke lenge igjen nå! Klem!

  SvarSlett
 3. schöne basteleien, ich wünsche einen schöne vorweihnachtzeit!!! liebe grüße, angie

  SvarSlett
 4. så koselig! så mye fint som ble laget! kjempe flott den perle stjernen! du må ha en fin dag!
  Klem Yvonne

  SvarSlett
 5. Her var det mange gode tips, også for oss med ei som akkurat har fylt tre :)
  Jeg ser også at vi har tenkt litt i samme baner ;)

  SvarSlett
 6. Koselig blogg dette....:==) Ses innom hos meg? Klem

  SvarSlett
 7. herregud du imponere stadig.. stakkar ungan her i huset.. vært år har æ så store plana om forberedelsa på ettermiddagstid.. men jula kommer alltid over oss så alt for fort..
  NYTTÅRSFORSETT! Bli flinkere å lage juletradisjona me de små!

  Masse god jul til dæ og dine ♥
  Klæmma i massevis :)

  SvarSlett
 8. Woow!! Her var det fantastisk mange flotte tips! Vi må prøve å få tid til dette før jul! Tusen takk for at du ville delta i utfordinga mi:)
  Fin kveld til deg!
  Klem:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen til meg. Det setter jeg pris på.