tirsdag 21. februar 2012

Give away og prinsessebursdag

Hjelp! Eldstejenta blir 5 år til helgen, og vil ha prinsessebursdag. Ikke er jeg noe flink å bake, og hun vil gjerne ha prinsessekake. Noen som har noen gode oppskrifter å komme med, som er enkelt å lage for en travel småbarnsmamma ;) Andre gode tips til leker og aktiviteter mottas med stor takk :)Minner også om Give awayen under her, som trekkes i slutten av uka.

4 kommentarer:

 1. Det spørs jo hva slags kake hun i utgangspunktet liker, men baker en vanlig sukkerbunn og fyller med noe en vet hun liker, kan er jo kjøpe ferdig marsipanlokk, lage et sort hjerte en farger med konditorfarge og legge utover på toppen og pynte med ferdige marsipanpynt en får kjøpt på matbutikken. Vil en sette prikken over i'en kan en kjøpe en prinsessefigur og sette på toppen;o)))

  Evt kan man bruke sukkerbrød, skjære det ut som en "ball", legge rosafarget marsipanlokk over og sette en barbie-dukke oppi slik at "ballen" blir kjolen;o)))) Kan sikkert bruke sjukoladekake og pynte med hvit sjokoladeglassur og bruke denne sammen med dukke om det passer bedre:o))

  Lykke til i alle fall!!
  Klem fra Solveig

  SvarSlett
 2. Jeg har laget barbie-kake. Dvs lag på lag med sukkerbunn som jeg har satt en barbiedukke nedi. Kledd med marsipan som kjole. Veldig enkelt, men tror nok neste gang at jeg ville valgt en annen bunn en sukkerbrød, noe fastere kanskje :). Ellers: det enkleste av alt er å lage en langpannesjokoladekake-skjære den ut som en krone, og pynte med masse rosa godis :)

  Hurra for prinsessen!
  Mvh, Karianne :)

  SvarSlett
 3. Hos Freia hjemmekonditori: http://www.freiahjemmekonditori.no/#occations_8 Kan du finne både forslag og steg for steg framgangsmåte for prinsessekronekake og prinsesseslott kake. Ev. så kan det kanskje være vell så enkelt med prinsessemuffins. Jernia og hobbybutikker bruker ofte å ha godt utvalg i muffinsformer med hjerter/kroner etc. på og med litt sølvkuler og kakestrøssel bør det kunne bli bra prinsessekaker (og da kan jo alle de små prinsessene få hver sin prinsessekake :)) Cacas har også egen prinsessepynt til å putte på muffins http://www.freiahjemmekonditori.no/#occations_8 Manuela på Passion for baking har oppskrift på en aldeles nydelig rosa frosting til cupcakes. http://www.passionforbaking.com/blog/2011/01/02/angel-feather-icing/ Den er litt arbeid å lage, men smaker fantastisk og er lett å sprøyte på! Et av de mest populære tingene som sønnen min har fått servert i bursdag er forresten oppkuttede fruktbiter og så fikk hvert barn en et lite plastglass el.l. med smeltet sjokolade og så kunne de velge den frukten de ønsket og dyppe i sjokoladen. Kjempe populært!!
  Min erfaring er at unger i den alderen sjelden krever noe særlig aktivisering i selskap, det bruker som oftest å være nok med spising og så leke med hverandre (så fremst de går greit sammen da) Men hvis du vil ha noen enkle leker så kan det jo f.eks. være: Flasketuten peker på (alle barna sitter i ring på gulvet med presangen de skal gi til bursdagsbarnet, så spinner bursdagsbarnet flaska og den flaska peiker på får gi sin presang og så pakker bursdagsbarnet opp og så får den som flaska pekte på snurre flaska osv. Veldig grei lek for å holde orden på hva bursdagsbarnet fikk i presang hos de forskjellige.) Ellers kan det jo være morsomt med f.eks. sette hale på grisen (eller krona på prinsessa) og hvis dere skal ha godteposer kan man jo lage fiskekonkurranse før de får disse.

  SvarSlett
 4. Masse lykke til med prinsessebursdagen - blir nok en flott dag for bursdagsbarnet!

  Ha en fin torsdagskveld!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen til meg. Det setter jeg pris på.