mandag 29. november 2010

Duften av jul

Jeg elsker lukten av jul... Røkelse, svibler, kanel, mandarin, småkaker i ovnen.... Mmmm!
Man kan jo komme i julestemning av mindre.
Jeg hadde store planer om alt jeg skulle få gjort her hjemme i dag, og syns egentlig jeg har jobbet mer eller mindre hele dagen uten at det synes. Hmmm? Nå skal det nå sies at jeg har vært hjemme med sykt barn, og det krever jo litt tid det også. Men litt julepynt er kommet opp, og røkelsen står på benken, og sviblene er i full blomst, og må vel snart byttes ut. Men, jeg tror det må være noen av de beste duftene i  verden. Skikkelig koselige lukter :)
Og selv om Amalie er syk, skal man ikke si noe om innsatsviljen. Hun vil hjelpe til, med alt! Og da mener jeg alt!!! He he, hun er nå søt da, med snørrete nese og en skrumaskin som er litt vel stor for henne. Hun sitter på skuldrene til pappaen, i den rosa morgenkåpen og skal hjelpe pappa å skru skruer i veggen, så mamma kan få hengt opp den flotte tavlen/klokken hun kjøpte på Celines hus for en tid tilbake.
Og selvfølgelig må hun jo støvsuge opp rasket etterpå.
Men nå er hun i seng, og jeg har startet med å pakke inn adventspakkene fra nissen. Ennå mangler det noen, men jeg finner vel på noe lurt. Hva legger dere i kalenderen til barna? Bruker dere sjokoladekalender, eller er det skikkelige gaver? Personlig ønsker jeg ikke å bruke så masse penger på kalenderen, men vil samtidig kjøpe ting hun trenger og bruker, enn en masse tinger i plast som blir ødelagt etter ett par dager. Men det er klart, ullundertøy og slikt koster, og er kanskje ikke så morro å få, så jeg prøver å finne en middelvei. Noen praktiske gaver, som ullundertøy, strømpebukse og slikt, noen hobbysaker, som tusjer, glitterlim, klistremerker m.m, og så selvfølgelig litt godteri. Det prøver jeg å holde til helgene. Så får vi se til neste år da, når det er to til som skal ha gaver.
Akkurat nå spreller de rundt i magen og det føles ikke som om de skal bli noen rolige barn de heller, he he, men det er nå morro da, med litt liv i leiren!

13 kommentarer:

 1. mmmm... kjenner duften heilt hit:) Står ein svibel berre centimeter frå meg, og JA ,herlig!!!!
  So flink jente som hjelper til da og so søt i morgenkåpe:))))

  Gratulerer med to i magen. So kjekt:)Og lykke til videre.

  Ønsker deg og dine ein fin tirsdag:)
  Klem
  Mette

  SvarSlett
 2. Ja det er sant! Duften av jul er herlig :)

  SvarSlett
 3. Ja, juleduftene er herlige! Så flink lita jente du har :) Mine barn er blitt store men jeg husker enkelte ting som jentungen fikk i kalenderen: hårpynt, brett til rørperler, tegnebok. Og gjerne noe kreativt de kan drive med en stund, f.eks perler å lage kjede av. Ellers har du en del på Nille som ikke koster all verden.

  SvarSlett
 4. Så greit med ei lita som hjelper til... Enig med deg, julesoge er herlig
  Nydelig med kongler, granbar og røde epler

  SvarSlett
 5. Ja dette er herlige lukter,og duften av jul.Skjønn lita prinsesse med drillen.Håper formen er bra,herlig og kjenne masse liv der inne.jeg har bare en i magen,men hun sparker på,tenker du kjenner det ekstra med to:)Ha en fin ny uke..klem linda:)

  SvarSlett
 6. Hei igjen:)
  Leketeltet har jeg sett noe lignene av i en barnehage.Og fant ut jeg måtte prøve å sy ett slikt til guttungen.Mønstret er laget på frihånd og av egen fantasi...
  Sk Kjente jeg ble skuffa, når jeg i ettertid så nesten maken i S/S katalogen:P
  Men der jo uansett laget med en god tanke bak:)

  Gratulerer så mye med 2 i magen:) Tenker du har en spennende tid i møte:)

  SvarSlett
 7. Åja, lukten av jul er deilig ♥
  Så flink den lille "sjuklingen" er da, som hjelper pappa og skru, hihi

  Ha en fin tirsdag!

  Klem Line

  SvarSlett
 8. Deili me jul! Selv stresset og kaoset har en sjarm i sæ :D
  Så fint det bei me tavla på muren!

  huff julekalendern har æ enda ikke bynt me..
  Veldi usikker på korsn æ ska gjør det, me tanke på at det e 2 stk og det ikke må bli urettferdi..
  Men tenke at det får bli litt sånn som du gjør det... Men litt fokus på at det ikke bli førr voldsomt heller..
  Kankskje godteri litt oftere enn bare i helgen.. Ska ut på tokt i dag!

  ha en super dag!

  klæm

  SvarSlett
 9. Dette var artige bilder. Har du tatt det første med eple og bær? Det var helt nydelig. Kunne vært et fint julekort.
  Så moro at julemarkedet var vellykket. Det gir sikkert inspirasjon til å lage masse å selge på messe neste år?

  SvarSlett
 10. Hihi så søt og flink ei lita jente da:)
  Slik er mi datter også...elsker å hjelpe til med husarbeid;)
  Får håpe ho blir frisk snart igjen da:)
  God bedring:)

  Klem Ea

  SvarSlett
 11. heisann! for en skjønn jente du har!! vet du hvilke kjønn de to du har i magen blir? det er jo litt gøy for ungene når de får hjelpe til litt:) I år ville far ha litt medvirkning i julekalenderen her i hus så det ble lego kalender og jeg kunne puste lettet ut hehe lille bror er så liten at han får få til neste år... jeg er ikke så fan av sjokolade kalenderen fordi jeg synes sjokoladen er så vassen... men jeg synes de med skikkelige gaver og mors kreativitet er jo de beste! men nå få vi no se hva lego kalenderen har å by på:) Dere to må ha en fin dag hjemme! eller skal jeg si dere 4 hehe :-)

  SvarSlett
 12. Jeg synes du er kommet langt, jeg.

  Koselig å lese at folk bruker kongerøkelse. Den pirrer i nesa her også.

  Klem

  SvarSlett
 13. Du er jo så utrolig flink og kreativ, den juledekorasjonen din så veldig fin ut :-) Jeg har laget puslespillkalender til Atle, 2-3 brikker hver dag, så blir puslespillet ferdig på juleaften. Men det blir kanskje litt "nedtur" hvis Amalie er vant til "ordentlige" gaver, Atle har ikke hatt kalender før, men nå syntes jeg det var på tide! Også fordi det var koselig å sy til ham :-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen til meg. Det setter jeg pris på.