onsdag 3. november 2010

Nå som jeg går gravid med tvillinger, tenker jeg naturlig nok masse på hvordan jeg skal løse eventuelle utfordringer som måtte komme. Dagens "problem" er reise:
Når man reiser med barn under 2 år, så må de jo sitte på en voksens fang, og det er kun tillatt med ett spedbarn på hver seterad. Er det da slik at jeg som blir tvillingmamma, ikke kan reise noen plass "alene" med barna før de blir over 2 år?
Har en søster som bor på en annen kant av landet, og det kunne jo vært koselig å kunne tatt med barna og besøkt henne, mens jeg er i permisjon, og mannen er på jobb i nordsjøen. Men det blir jo litt vanskelig da, hvis det ikke er lov å reise alene med to spedbarn. Noen som har erfaring med dette?

Ps. Takk for tips og gode råd på forrige innlegg. Setter stor pris på at dere tar dere tid til å hjelpe meg :)

9 kommentarer:

 1. Hei =)

  Mene du kan bestille å betale før et ekstra sete som du kan ha en bilstol i. Å dermed kan du reise aleina me to under to år.

  Før å være helt sekker vil æ anbefale dæ å spørre på forume "Dobbel Glede" (http://www.tvillingforum.com/). Der e d mange som har vært ute å reist, å kjenne t d reglemange =)

  SvarSlett
 2. Du kan reise me fly, men da må du ha en av ungan i bilstol og betale førr sete! :)

  SvarSlett
 3. heisann!!Så koslig med tvillinger da,jeg er også gravid (5,5 mnd) men jeg har bare ei prinsesse inni der!!Håper noen kan hjelpe deg med spørsmålet..Ha en fin dag!!Klem LInda:=)

  SvarSlett
 4. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg:)
  Men lykke til...:) Må da vel gå ann på noe vis å reise alene med to små skulle en tru;)

  Ha en god dag:)

  Klem Ea

  SvarSlett
 5. Jeg har ikke tvillinger selv,men yngre tvillingsøstre. Jeg var 2 år da de ble født. Vi bodde i Bergen og mine foreldres familie i Trondheim. Pappa jobbet på nordsjøen 1 mnd borte og 1 mnd hjemme. Mamma sier det gikk kjempe bra likevell:) Og alt gikk bra. Akuratt med flyreise vet jeg ikke..

  SvarSlett
 6. Hei!
  Dette har jeg kopiert fra sas.no sine sider:
  En voksen kan maksimum ha med seg to barn under 2 år. Det ene av barna må sitte i godkjent bilsete og man må i dette tilfellet betale for én barnebillett. På SAS sine flygninger innenriks og i Europa er det ikke barnesenger ombord.

  Lykke til!! : )

  SvarSlett
 7. Du e ei toeffa som tenke paa aa reise aleina med tre smaa du! Det ser jo ut som du kan gjoer det, ifoelge svaran her...
  Ae kjenne ae blir litt smaasvett bare med tanken, men de e jo mae det, hi hi...
  Suss aa klem, til dokker alle fem!!!

  SvarSlett
 8. Hallo!!! Å, har jeg vunnet ett av pulsvarmerene dine?! Nå ble jeg glad.
  Sender deg adressen min straks.
  Og med hensyn til spørsmålet ditt om reising med tvillinger, så kan jeg ikke hjelpe deg, men jeg kan fortelle om noen i vår familie som ønsket seg 5 barn. Så ble de sånn at barn nr. 5 var.....tattaratttarata: Trillinger!
  De har ikke tenkt mye på å reise etter det, kan du si. Å overleve er vel mer det de konsentrerer seg om :-)

  SvarSlett
 9. Hi igjen, så gøy, vet du om hvilke kjønn? Reise med to spør du, vel, gjør det mens de er små, kunne ikke tenke meg å gjøre det nå, de er snart 23 måneder og hyyyyyper! Vi har reist veldig mye, våre små er født i usa, og vi har reist fram og tilbake USA - Norge minst 3 ganger, reiste fra USA til Dubai og Oman når tvillingene var 13 måneder, men vi var to voksne! Masse lykke til!

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen til meg. Det setter jeg pris på.