tirsdag 7. desember 2010

En liten pause i julestria

Først må jeg vise dere gaven jeg var så heldig å vinne fra Lykkelitens boble. 3 hjemmestrikkede julekuler. De kom i posten i går, og var jo bare sååå fine. Heldige meg.

Og så tok vi ett lite avbrekk i julestria, og reiste opp på hytta til foreldrene mine. Der baket vi Spekulasi.
 I forkant hadde vi snakket om å bake, og jeg gikk på nett for å lete opp oppskriften, mens mannen hentet penn og papir for å skrive på. Når vi var ferdige med det, og han skulle på kjøkkenet, ropte han på meg at jeg måtte komme dit. Når jeg kom på kjøkkenet, så sto han bare å pekte på gulvet, og der, rett foran kjøkkenskuffen, lå det en gammel oppskrift på Spekulasi!!! He he, litt skummelt. Vi fant ut at det var nok meningen at vi skulle bruke den oppskriften, så den ble med oss på tur.
Oppskriften har nok vært halvert, for det var slik som 12,5 gr hjortetakk, og det gjorde jo ikke saken bedre at det ikke fantes en vekt på hytta. Ja ja, vi tok det på slump. Når vi kom til at vi skulle kjevle ut deigen, viste det seg at det ikke fantes en kjevle heller på hytta (tror vi har funnet ut hva vi må kjøpe i julegave til mamma og pappa :)), men vi var vel ikke rådløse av den grunn. En ølboks kan brukes til så mangt :)
Kaker ble det i alle fall, og gode var de. Mmmm.
Så i dag, den lille tiden det er tilnærmet lyst ute, fant vi ut at vi skulle på tur.
Det blir jo ikke ordentlig lyst ute nå i adventstiden, men det blå lyset som er, er jo bare magisk. Vi koste oss veldig, men det ble fort kaldt (15 minus) og Amalie ville inn å koke kakao, og spise kaker. Så det ble en kort tur, men i allefall en tur!
Nå skal jeg hoppe i dusjen om ikke så lenge, for jeg skal ut med mamma-jentene på julebord i kveld. Det blir koselig, og jeg gleder meg masse. Spørs bare om jeg klarer å få presset stor-magen inn i en kjole :)

11 kommentarer:

 1. Det er godt dere ikke er rådløse, så det ble kaker tross alt ;) Nydelige bilder i blått lys! Ja, jammen er det kaldt om dagene nå, her i østfold er det -19 grader nå brr..

  SvarSlett
 2. Nydelige utebilder!
  Ha en fin kveld,
  klem Spilloppa

  SvarSlett
 3. Flotte strikkede kuler!
  Og for en artiig bakehistorie, var meningen at dere skulle lage slike kaker (har aldri hørt om de før foressten) og ølboks som kjevle var lurt!
  Man tager det man haver:)
  Herlig ute i den blå timen, det er vakkert ♥

  Ha en fin kveld!

  Klem line

  SvarSlett
 4. Mannen min og jeg lo godt av ølboks-kjevlinga! Smart. Og jeg som søring fant forleden dag ut hva spekulasi er, for en annen blogger hadde også bakt det. Måtte google ordet, da!!

  SvarSlett
 5. Nydelige julekuler du har laget, og kakebaksten er i full gang hos deg også. Jammen er adventstida koslig til tross for litt kav og mas! Ønsker deg en sprudlende fin adventstid!

  Klem Cille

  SvarSlett
 6. Fin premie :)
  Herlige vinterbilder du viser!!!!
  Må få tatt noen snart jeg også :)

  Klem

  SvarSlett
 7. Så koselig blogg og koselig vinter stemning.
  takk for koselig kommentar hos meg........
  Skjønner at det blir litt langt frem til symaskinen etterhvert når man har to babyer i magen:)
  Lykke til......

  Veronika

  SvarSlett
 8. Nydelige kuler!! Og bildene dine var så herlige, virkelig julestemning i de!! ,)
  Tusen takk for dine gode ord hos meg!! ;))
  Deilig å kunne "rømme" fra julestria ;)
  Kjenner en smule stress nå i dag, plutselig var det ikke lenge igjen he he.. men man blir nok ferdig i år også tenker jeg ;)
  Nyt av deilige dager og kos deg masse!
  Juleklem fra meg,
  Anki

  SvarSlett
 9. Hærlig vinterlys og fine bilder:)

  SvarSlett
 10. Så fine julekuler og ordentlig stemningsfulle bilder!

  Er så lei meg for at jeg ikke kom meg på julebord igår, men man styrer dessverre ikke over helsa til de små. Minsten er hjemme idag også, tror det er litt bedring i sikte nå, heldigvis. Håper dere hadde det koselig :)!

  Førjulsklem fra Maria!

  SvarSlett
 11. Fine julekuler og herlig bakehistorie. Dere har nok en husnisse hos dere;)
  Må du ha en herlig kveld
  Klem:)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen til meg. Det setter jeg pris på.