søndag 5. desember 2010

Skeptisk!

Jeg har alltid vært skeptisk til julelys, spesielt av den typen blinkende, fargerike lys, som minner mest om trafikklys som har gått bershersk.
Men nå har vi faktisk gått til innkjøp av julelys, vi også. Riktignok ikke av den blinkende, fargerike typen, men små, diskre lys.
Meningen var at vi skulle ha de på en syrinbusk på forsiden av huset, men det viste seg å være vanskeligere enn vi hadde trodd. Vi forsøkte å kaste nettet over treet, uten å få det til. Vi klipte til og med noen grener for å få det til å passe, men måtte gi opp. Så forsøkte vi på ett mindre tre, men ledningen ble for kort. Så til slutt ble det surret rundt en liten busk vi hadde på trappen. Syns faktisk det ble ganske så koselig. Og passe diskre ;)
Hagemøblene som vi hadde oppe på verandaen i sommer, er nå flyttet til inngangspartiet, og under tak. Syns det ble riktig så trivelig der med hvite reinskinn, lykter og puter. Og vi gleder oss til å kunne sitte ute å kose oss med gløgg og pepperkaker, når vi trenger en pause i snømåkking eller aking.

Og, så har vi gjort noe, vi aldri før har gjort. Vi har stekt en hel kalkun og invitert på middag. He he, ja du hørte riktig. Vi har ikke hatt noe tradisjon for kalkun her, men tenkte vi skulle forsøke oss på det. Helt ærlig, så var det nok gubben som sto for matlagingen, mens jeg dekket og vasket. Og ja, han fikk det til. Kalkunen ble kjempegod, og for ikke å snakke om sausen. Mmmm. Deilig!
Dette kan han absolutt få gjøre flere ganger.

17 kommentarer:

 1. Så koselig inngangsparti dere har da :) Her må det være koselig selv på vinteren å sette seg ned. Ble fint med lysene på busken.

  SvarSlett
 2. Veldig koselig inngangsparti dere har ja, og lysslynger er vakkert synes jeg. Men ikke den blinkende sorten altså...:-)
  klem♥

  SvarSlett
 3. Kjempekoselig inngangsparti dere har, nesten som en orntlig stue jo! :)

  SvarSlett
 4. koselig hos deg;))
  Ha ei fin kommende uke og håpe det går fint med magen;)
  Klem

  SvarSlett
 5. kjempefint...kos å nyte gløgg her.

  SvarSlett
 6. De blinkende lysene du skriver om, er heller ikke noe for meg. Det minner meg om sirkus eller tivoli. Men små, klare lys er jeg en stor tilhenger av.

  Det er et flott inngangsparti dere har, og det var sannelig et flott bord du har dekket.

  Kos deg videre i adventstida.

  Klem

  SvarSlett
 7. Å, så fint det ble med møblene ved inngangen. En får vel nesten ikke lyst til å gå inn?? Men kalkunlukten lokket nok gjestene inn, tenker jeg! Så deilig ut.

  SvarSlett
 8. Du har det jo så fint ute, at jeg først trodde det var inne. Skikkelig koselig inngangsparti. Og kalkun ja, det er jo kjempegodt. Vi har tradisjon med å ha det nyttårsaften, og det blir som regel kun den ene gangen i året.
  Førjulsklem fra Ann<3

  SvarSlett
 9. Så koslig dere har det:)Ha en fin 2 advent!!Klem linda:)

  SvarSlett
 10. Å så koselig! Et slikt inngangsparti kunne jeg virkelig ha tenkt meg!

  Ps ang kommentar hos meg - synes ikke heller det å spise melis med skje virker særlig fristende, men det er utrolig hva disse små "smasker" i seg og finner fristende ;-)...

  Må du ha ei fin uke :o)

  SvarSlett
 11. Jeg er skeptisk til slike lys jeg også. Men dette ble jo fint hos deg det.
  Slike lys har vokst på meg over tid. Blinkende kommer aldri inn..ja, heller ikke ute i hagen..her. Men slike små, søte lys innimellom i kranser og slikt er jo ikke " så gale"??!
  Sukk...for en deilig middag det hørtes ut som! Har liksom spist ei lefse idag jeg da..på julemarkedet. Ja, og ei tønne kaffe. Hehe..ivertfall føles det slik:o)
  Ha en ny fin uke.
  Klemmer fra Line

  SvarSlett
 12. Så koselig med en kommentar fra deg hos meg :)

  Mye lekkert å se her hos deg!
  Jeg liker sånne diskre lys jeg også, gir god stemning. Inngangspartiet hos dere ser virkelig koselig ut!
  Håper du har et supert svangerskap - tenk to små nurk på en gang... Tenker frøkna blir stolt storesøster ;)

  SvarSlett
 13. Ja..der blir det koselig og sette seg og ta en pust i bakken:)Nå fikk jeg lyst på en kalkun:)Tror jeg må kjøpe meg en og steike til modern kommer:)
  ha en kos ny uke...
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 14. Hei igjen!!da har jeg lagt ut oppskrift på søndagshornene til deg :)lykke til!!Klem linda:=)

  SvarSlett
 15. Heldige deig, tenk å ha tak over et så stort område. Må bare være knall!!!!

  SvarSlett
 16. Åååå så koselig ett inngangsparti da...:) Kjekt å kunne bruke hagemøblene hele året:)

  Å den kalkunen så deilig ut!!:)

  Ha en flott dag:)

  Klem Ea

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen til meg. Det setter jeg pris på.