lørdag 11. desember 2010

Skitjobb, som må gjøres...

Å vaske lyskronene før jul, er noe med det kjedeligste, og verste jeg gjør av juleforberedelser, men så blir jo resultatet vakkert og skinnende også da:
Bildene ovenfra er fra den store lyskrona i stua, og henger høyt oppe. Heldigvis var gubben hjemme og fikk klatre stige, mens mor lagde zalo-vann.

I spisestuen har vi også en lyskrone, denne er mindre og er mørk i grunnfargen. Har lyst å få byttet ut de gule hva-heter-det nå? på lampen, med noen hvite, men har desverre ikke fått gjort det ennå. Men med nyvaskede krystallprismer, så får det heller være en stund til...
Noen som vet om disse kan spraymales, eller om de kommer til å gulne fort igjen, og om slik maling tåler varmen fra lampen?

7 kommentarer:

 1. Heisann! Kan ikke svare det på spørsmålet om spraymalingen, men lurer på om du har prøvd den spesielle sprayten til prismekroner en kan kjøpe i lampebutikker? Den er kjempeeffektiv. Jeg skrur ut pærene, taper sånn bred metalltape over pæreholderne, legger håndklær eller skittent sengetøy underlampen og sprayer som det står på sprayflasken. Den blir deilig blank og fin med minimalt med jobb.
  Vel, nå er iallefall denne jobben gjort for deg, så nå håper jeg du bare har kosejobber igjen til julaften!?

  SvarSlett
 2. Hihi, når jeg så bildet og overskriften i bloggrollen min skjønte jeg straks hva shitjobben var;)) Kan tenke meg det er mye jobb og rengjøre en slik ja... men det må jo gjøres, og den skinner nok veldig fint etterpå:)

  Ha en fortsatt fin helg!

  Klem Line

  SvarSlett
 3. jeg kjøpte noen "hylser" på lampebutikken (lampehuset, tror jeg) som jeg tredde uttapå.... de dråpene på de som var der fra før, skrapte jeg flate med kniv.... de var hvite - og ble litt gråaktig etter 6-7 år...

  SvarSlett
 4. ..der minnet du meg på hva jeg må gjøre i dag - vaske lysekrona!!..jepp..kjedelig!..men akk så vakker den blir etterpå!!

  Ha en deilig søndag!

  Smil fra KKann

  SvarSlett
 5. Kjempefine lyskroner!
  Minner meg om at jeg også har en lyskrone som trenger en vask til jul.

  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 6. Så fine lamper!:) Men det er litt av en jobb å vaske ja, hehe..
  Jeg har sprayet et lampefot tidligere, og da sprayet jeg hele den hva-den-nå-enn-heter:) Altså den som er gul hos deg. Jeg sprayet med hobbyspray i fargen gull, den er like fin nå etter flere måneder:) Så det kan nok tenkes at det kan gå fint istede for å kjøpe nye.

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen til meg. Det setter jeg pris på.