lørdag 11. august 2012

En er en, og to er som ti !!!

Der er ikke bare ett ordtak, men helt sant! Det kan jeg skrive under på.
Når vi fikk elstejenta var jeg skikkelig sliten og syns at småbarnstilværelsen var fantastisk, men fryktelig slitsom.
Nå, etter å ha fått tvillinger, fatter jeg ikke hva jeg "klagde" etter... ;)

Lykken var stor når vi fikk vite at vi ventet tvillinger. Jeg gru-gledet meg, for jeg skjønte at det nok kom til å bli slitsomt, spesielt ettersom mannen min jobber offshore og jeg er mye alene med barna.
Og slik er det. Det er dobbelt opp med bleieskift, nattevåk, mating og skifting. Slitsomt nok det, men ikke så mye som de andre problemene man støter på underveis.

- Skal jeg ta den ene med på badet for å skifte, har jeg ørene på stilk for å høre etter smellet når andremann ramler ned fra stolen hun akkurat klarer å krabbe seg opp på, eller ennå verre, hvis det blir helt stille. Da er det som regel noe muffins på gang. Enten har hun fått tak i noe hun slettes ikke skal ha, og gjemmer seg unna for å utforske, eller så er det nok noe farlig...

- Eller vi er nødt til å dra ut å handle mat. Det finnes ikke handlevogner med tvillingstoler i, så da er det bare å få dem i tvillingvogna, mens handlevogna slepes etter (litt av ett syn). Deretter må man klare å manøvrere seg gjennom smale korridorer, og håpe man ikke støter på ett hinder, og de er det mange av. Ett av de er ivrige små barnehender som har en tendens til å bli ufattelig lange hvis de ser noe fristende i en hylle, og som regel er det ikke bare en eske som de da får fatt i, men den underste, slik at resten faller over ende, til tvillingenes store fryd. Bråk! Hurra!!!
Og så er det jo det å klare å få tatt svingen rundt neste reol der man kommer som ett hylende vogntog på av-veier.
For ikke å snakke om kassakøen der man blir møtt med litt forbausede, og kansje litt medfølende, lattermilde blikk, etterfulgt av kommentaren; -Er det to stykker? Tvillinger? ÅÅååh, så morro da! Vi har også tvillinger i vår familie, tanta til bestemors onkel hadde en tvillingsøster som....blablabla.... Ungene skriker og du venter på at livshistorien til bestemors onkels tvillingsøster skal bli ferdig...

- Eller nevnte jeg turen du var nødt til å ta på kjøpesenteret. Du tenker du skal være snill mamma og slippe de søte små litt fri fra vognen. TABBE! Det har ikke gått ett minutt før den ene har retning rett mot glassmagasinets fristende krystallutstilling, mens andremann snart har nådd rulletrappa...

... Og sånn går nu dagan!Herregud så slitsomt til tider, men herregud for en lykke!

7 kommentarer:

 1. Haha :-D jeg syns jeg ser dere ute på tur! Man er jammen ikke uten utfordringer i hverdagen. Stå på - ungene blir større og snart kan de hjelpe deg å handle i stedet for å lage bråk ;-)

  SvarSlett
 2. Kan tenke meg det er travle dager,ja!Datteren vår har termin med nummer 4 om 14 dager.De har to jenter på 8 og 5 og en gutt på 2.DA blir det nok å henge fingrene i der i huset også!Synnøveklem

  SvarSlett
 3. Må le litt når jeg leser dette :) Kan skrive under hver linje. Og hver gang jeg hører folk si at de vil ha tvillinger blir jeg nesten oppgitt ;p

  Klem fra Heidi -(som hadde en blogg, men slettet den) :)
  Ha en fortsatt fin sommer :)

  SvarSlett
 4. :) Hadde noen tanker om tvillinger, før jeg var på ultralyd med siste tilskuddet. Men ikke ønsker om tvillinger altså; Mer panikk; så for meg kaoset på kafebesøk, handleturer, døgnrytme etc.. Og frykten var stor siden det er endel tvillinger i min familien.. (Ha,ha -Nå begynner jeg også..! :D)
  Jeg må si jeg ser med beunding på tvillingmødre som "våger" :) seg ut på shopping og kafebesøk, med to ammende små... Og jeg som fikk svettetokter bare lillejenta ble litt urolig i vogna når jeg var ute..! Svett!
  Tror du klarer deg bra jeg!
  Gode ønsker videre! :)
  Klem
  LenaE

  SvarSlett
 5. Jeg synes du er både tøff og flink! OG godt å lese fra noen som tør å skrive at ikke alt er bare idyll :)
  Forresten, så lik han er pappan sin!!!

  SvarSlett
 6. Hehe Jeg syns jeg kjenner meg igjen, men jeg har ikke tvillinger, bare to tette, men samme problemet med handlevogner og lange armer, to barn i alle retninger og slitsomme dager da lillebror er alle steder han ikke skal mens storebror enda trenger litt hjelp. Blitt litt likere nå da de er blitt litt større. Koselig men krevende:) stå på, det blir bedre:)

  SvarSlett
 7. Vi har også tvillinger, som snart blir 8 måneder. Når vi skal ut å handle blir det en i maitaien og en i vognen. Det blir en del kommentarer på vår vandring gjennom butikken, det ser ut til å være noe vi tvillingmødre må bli vandt til:)
  Sist jeg var i butikken, kom det en ekstra ekspeditør til kassen, for å fylle oppi våre 5 bæreposer med mat, som hun pakket, og la oppi handlevognen igjen. Tror hun synest det såg litt travelt ut:):).
  Jeg takket for hjelpet, og var veldig godt fornøyd med servicen:)

  Bente

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen til meg. Det setter jeg pris på.