mandag 8. august 2011

Barndåp

Da var dåpen (- kan jeg si endelig?) overstått. Misforstå meg ikke. Det er koselig med dåp, men fyttirakkern hvor stresset og sliten man kan bli.
Dagen startet med unger som våknet klokken 5 om morgenen, febervarme og snørrete -Hærlig. Dette skal bli en fin dag :) Vel vel, til kirken kom vi og dåpskjolene kom på minutter før vi skulle inn. Kunne jo ikke risikere at de skulle bli helt utgulpet før vi skulle inn. Det putret og freste i bleiene og måtte stadig skjekkes for innhold, he he... Hadde ikke det vært typisk?
Jojo, det så bra ut så langt. Men er det ikke typisk at selveste dåpen er midt i sovetiden???
Og hvem klarer vel å sove til kirkeklokker og falsk sang (snakker for min egen del nå)?
Første del gikk forsåvidt greit, med litt flaske på lur, men etterhvert steg volumet litt etter litt. Fadderne ble mer og mer svett i panna, og presten snakket høyere og høyere. Til slutt sa han fra prekestolen (ikke så veldig diskre): -Ikke for å jage dere, men det er ett dåpsrom bakom her. Det er lov å ta en liten pause der! He he, rød i kinnene, så jeg bare litt oppgitt på resten av gjengen. Men utrolig nok, ungene roet seg etter litt tilsnakk av presten :)
-Mamma, kan jeg få tyggis!
-Ikke nå, vennen :)

Etter dåpshandlingene skulle det være nattverd. Og noen av barna ville være med. Blandt annet eldstejenta og sønnen til en av fadderne. Jojo, Gud har jo sagt, la de små barn komme til meg og hindre dem ikke, så som sagt så gjort. De ble med opp til alters og knelte. Lille Trygve fikk vinen først. Tror ikke den smakte så veldig godt, for han demonstrerte med spy-grimaser foran hele kirka, før han tok begeret med seg, og sprang til mammaen sin - Mamma, mamma, det er vin! Den kan du få!!!
Amalie skulle dele glass med meg, og nølte veldig da presten helte oppi og fortalte at dette var Jesu blod. Hun skulte i glasset, mens presten vente, og så på meg. -Skal jeg virkelig drikke dette??? -Drikk opp nå, vennen, presten venter :) Og hun drakk. Sprang bort til Monne etterpå og sa: -Monne, jeg likte ikke å drikke blodet til Jesus...
Ja ja, jeg tenker den presten tenkte litt av hvert om dette dåpsfølget når han dro hjem den dagen.

Resten av festen gikk høvelig greit, bare avbrutt av ungene som kom masjerende gjennom lokalet med store greiner av hekken til naboen...

Heldigvis har jeg en fantastisk flott familie, som hjelper til, så alt gikk veldig greit. Må takke til alle sammen som var med å gjøre dagen vår spesiell og minneverdig. Og en spesiell takk til Kristiane som passet barna, vel, i alle fall de minste :) Lille Trygve kom forøvrig flott pyntet, til tross for at han selv mente at det hadde vært mye morsommere for tvillingene om han hadde fått hatt spiderman-drakten på seg. Tror jeg må si meg enig i det :)

Avslutter med ett lite tips som Tonje kom med:
Disse små minnebøkene fra dåpen, der alle kunne skrive inn en liten hilsen til dåpsbarnet, og hva man har fått i gave, menyen for dagen, historier eller andre notater som kan være av interesse.

18 kommentarer:

 1. Tusen takk for at du deler fra en så spesiell dag...
  Man sier vel gratulerer med vel overstått? :)
  (Hihi...måtte fnise litt også)
  Nå er det bare å slenge bena opp snuppa!!

  Stooor klem!

  SvarSlett
 2. Så flotte bilder!:) Og morsom historie om dagen deres:)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med den store dagen x 2, hihi;))
  Så flotte de var med kjolene sine, og mamma'n var bare VAKKER ♥

  Koselig med historien om dagen deres, og det hørtes jo ut som det ble bra;))

  Klem Line

  SvarSlett
 4. Så søte dåpsbarn da ;). Jeg kjenner jeg blir svett når jeg hører ordet dåp ;). Selv om mine nå er 15 og snart 14. Du kan si det slik - de sov ikke i kirken - og de brukte ikke smokk - og puppen til mammaen var inne i en bunad - og ja - det var et hylekor uten like begge gangene. Godt å høre om andre som tenker litt sånn endelig ferdig også ;). Selv kjenner jeg nesten at jeg gleder meg litt til 14. august - søndag. For da er 40årsfesten min i boks. Jeg vet det helt sikkert blir hyggelig - men det er MYE å tenke på og styre med. Klem

  SvarSlett
 5. He, he... Vel overstått! Artige disse barna;) Så nydelig mamma tvillingene har! Og takk for tipset til slutt; jeg skal ha navnefest i oktober, så idéen er notert:)

  Klem fra Jijji

  SvarSlett
 6. Gratulere med den store dagen:)

  Heldig du som er ferdig..Her blir det navnfest om 1 mnd...takk for fint tips med bøkene:)

  Nyt uken;)

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 7. OH wie schön und an unserem Hochzeitstag

  Liebe Grüße Nicole

  SvarSlett
 8. Vel overstått! Dette ble det jo masse morsomme minner av! Selv om det sikkert var slitsomt.... :-)

  SvarSlett
 9. Vel overstått altså! Jeg måtte flire litt av historien her.. Den gjør i alle fall at dagen blir husket! :)
  Du fortjener virkelig en klapp på skuldera, og en time og to med bena høyt! (ja jeg snakker av egen erfaring!)
  Dåp er koselig, men akk så stressa JEG var i alle fall...hehe..
  Minnebøkene var utrolig flotte! Virkelig et tips jeg skal ta med meg videre... (jeg hadde planer om små hjertelapper som gjestene kunne skrive en hilsen på.... meeen... oppi alt stresset med å lage maten selv, bake og ordne til i lokalet ble det rett å slett ikke tid til å ordne gitt...hihi)

  Ha en fin og (forhåpentligvis) avslappende uke!
  Klem fra
  Kjersti

  SvarSlett
 10. Å du er en fantastisk mamma. :) Også så artig du forteller om dagen og om forberedelsene. Mange flotte bilder. Synes jeg så følget gjennom lokalet med greiner fra naboens hekk...lo høyt. Ja slik er unger. Herlige. :) Nå kan du senke skuldrene og slappe av. Klem Merethe

  SvarSlett
 11. Vel overstått dåp,
  - og herlige bilder!
  Nyydelig kjole du har!
  Ha en fin dag- håper du får noen rolige dager fremover,
  klem hege.

  SvarSlett
 12. Gratulerer med overstått dåp :-)
  ...og takk for at du deler morsomhetene med oss....jeg ler godt her jeg sitter :-) Utrolig hva som kan komme fra en barnemunn ;-) :-)

  Klem fra Rita

  SvarSlett
 13. Gratulerer med vel overstått!!!!!!!
  hehehhe, lystig med barn i kirka, de klarer alltid å lire av seg noen morsomheter:)

  SvarSlett
 14. Gratulere med overstått dag ;) OG e det ikkje typisk me feber å snørr på sånne daga....
  Men hærlig å høre at dagen gikk bra tross alt..

  Dettan va hærlig læsing, sett her å flire godt før meg sjøl, stakkars gubben sett å ser rart på meg å lure på ka eg humre før...

  Altså e man prest så e man prest da får man jaggu tåle de små åsså ;)
  Og kanskje vesst dem hadde latt være å ha en dåpsgudstjeneste sååååå laaaang så kanskje ungan hadde vært litt greiere ;) hohoho ;)

  Du har nåen fantastisk nydelige unga <3

  SvarSlett
 15. Dere ser helt fantastiske ut alle sammen, kan hverken se snørr eller slitne stressa foreldre på bildene. kjolen din er jo helt NYDELIG! Også de små, da. Herlige.

  De små minnebøkene var lekre og et godt tips. Vi er forsåvidt ferdige med dåp her i huset, men det kan vel bli en og annet komfirmasjon eller noe annet om en god del år?

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 16. Gratulere så mye med dåpsdagen til de søte gullan dåkkers;)
  Må nu flire av det du skriv - kjenne mæ godt igjen og unga kan være utrolig arti til tider;))

  Nyt det aller siste av sommeren,syns det kjennes ut som høsten e et steinkast unna!

  God klem til dæ;)

  SvarSlett
 17. Gratulere med vel overstått. Flotte bilder av nydelige barn, og ikke minst mamman! Falt totalt for den kjolen din, den er bare vakker!

  :)

  Håper du har en flott onsdag!

  Klem, Aileen

  SvarSlett
 18. Ha ha ha, likte veldig godt lille Trygves kommentar!! :-D

  Og det med å føle seg syk på store begivenheter kjenner jeg godt til - mon tro om det er stresset som gjør det? :-)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en liten hilsen til meg. Det setter jeg pris på.